Saarela nautti porilaisesta hulluudesta

Aleksi Saarela oli hyvällä pelipäällä Lukkoa vastaan. Kuva: Mikko Ruohola

Ässät onnistui lauantaina kaatamaan kotikaukalossaan Lukon numeroin 5-3. Yksi kaukalon parhaista pelaajista oli patapaitojen Aleksi Saarela. Hän kirjautti tehot 1+1, ja oli muutenkin Ässien ehkäpä vaarallisin hyökkääjä. Kauden aiemmissa kohtaamisissa Saarela ei ollut onnistunut tekemään ainuttakaan tehopistettä raumalaisia vastaan.

- Halli oli loppuunmyyty, ja jokainen pelaaja sai nauttia jäällä koko sydämestään. Porilainen hulluus korostui taas upeasti katsomossa, ja se tarttui automaattisesti kaikkiin pelaajiin. Ei ollut kauheasti vaikeuksia päästä tekemisen ytimeen, Saarela naureskeli.

Saarela kiskaisi tärkeän 3-3-tasoituksen ajassa 49:35. Hänen laukauksensa ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta hyvä.

"Ei asiaan vaikuttanut mitenkään se, että vastassa oli Lukko"

- Yritin laukoa kilpikäden yläkulmaan, mutta veto epäonnistui ja menikin alakulmaan. Tällä kertaa voi olla ihan tyytyväinen, että niin tapahtui, Saarela totesi.

Ensi kaudeksi Saarelan on huhuttu palaavan takaisin Lukkoon. Hän tuuletti maaliaan erittäin vähäeleisesti, vaikka se oli Ässille todella tärkeä. Voidaanko tästä vetää isompiakin johtopäätöksiä?

- Olemme sopineet Semir Ben-Amorin kanssa, ettei tehtyjä maaleja tuuletella kauhean railakkaasti. Ei asiaan vaikuttanut mitenkään se, että vastassa oli Lukko. Jokaista joukkuetta vastaan yritetään iskeä maaleja ja aina se tuntuu hyvältä, Saarela hymyili.

Ässien esitys oli lauantaina selvästi energisempi kuin perjantaina. Tammikuussa joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut tehotonta, mutta vihdoin hanat aukesivat enemmän.

- Emme ole olleet aina otteluissa riittävän aggressiivisia, ja se on ollut monella tavalla kompastuskivemme. Nyt pystyttiin pelaamaan laadukkaasti oikeastaan koko ajan ja sen seurauksena tulos oli kannaltamme hyvä.