Ruotsi sysäsi Suomen kuilun partaalle – Jatkopaikka ei enää omissa käsissä

Aapeli Räsänen iski Suomen ainoan maalin. Kuva: Leijonat.fi

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-turnauksesta on muotoutumassa todellinen farssi. Nuoret Leijonat hävisi myös kolmannen ottelunsa, kun Ruotsi kaatoi Suomen maalein 3–1.

Tappio tietää sitä, ettei Suomen puolivälieräpaikka ole enää omissa käsissä. Suomella on jäljellä enää yksi lohko-ottelu, jossa se kohtaa Sveitsin. Kahdessa lohkopisteessä olevä Sveitsi pelaa ennen Suomi-ottelua vielä Tanskaa vastaan, ja jos sveitsiläiset pystyvät voittamaan juutit, jatkuu Suomen turnaus varmasti karsintasarjassa.

Ruotsi-ottelu oli Suomelta huomattavasti parempi kuin turnauksen kaksi ensimmäistä ottelua, mutta sekään ei riittänyt tuomaan suomalaisille pisteitä.

Suomi sai otteluun hyvän alun, ja Nuoret Leijonat pääsikin ensimmäiselle erätauolle 1-0-johdossa Aapeli Räsäsen iskettyä ottelun avausmaalin.

Suomelle tarjottiin toisessa erässä loistava mahdollisuus karata kahden maalin karkumatkalle, kun Nuoret Leijonat pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia 5 vs. 3 -ylivoimapeliä, mutta muutamista hyvistä paikoista huolimatta Ruotsi onnistui pitää ottelun lukemissa 1-0.

Tuo ylivoima olikin ottelun käännekohta. Ruotsi sai alivoimatapostaan runsaasti lisävirtaa, eikä mennyt pitkään, kun länsinaapurimme pääsi tasoittamaan ottelun. Maalintekijänä toimi Lias Anderson.

Ruotsi jatkoi kolmannessa erässä siitä, mihin se toisessa erässä jäi. Kolmatta erää oli pelattu vain puolitoista minuuttia, kun ruotsalaistähti Alexander Nylander iski hienon hyökkäyksen päätteeksi kiekon Veini Vehviläisen vartioiman maalin taakse.

Nuoret Leijonat haki visusti tasoitusta onnistuen luomaan muutamia erinomaisia maalintekopaikkoja, mutta Ruotsin maalivahti Felix Sandström nollasi kerta toisensa jälkeen suomalaisten yritykset. Paras suomalaispaikka siunaantui avausmaalin tehneelle Räsäselle, joka pääsi survomaan irtokiekkoa lähes maaliviivan päältä Sandströmin patjan edestä, mutta kuin ihmeen kaupalla Junior Kronor selvisi tilanteesta.

Ruotsi iski kolmannen maalinsa Suomen tyhjään rysään Nuorten Leijonien hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Viimeisen maalin viimeisteli Nylander.