Ruotsalaisfinaali todennäköinen CHL:ssä

CHL:n puolivälierät loivat tilanteen, jonka mukaan ruotsalaisfinaali on hyvinkin mahdollinen.

Liigan selkeä ennakkosuosikki on Frölunda, joka voitti molemmat puolivälieräottelunsa toista ruotsalaista Linköpingiä vastaan. Ensimmäinen peli päätyi kotona sen hyväksi maalein 4–0 ja vieraspelinsä se voitti eilen 5–2.

Tammikuussa vastaan asettuu sveitsiläinen Fribourg-Gotteron, joka voitti myös molemmat puolivälieräpelinsä. Se kukisti ensin Vitkovice Ostravan vieraissa 5–2 ja otti sitten kotivoiton maalein 3–2.

Vaikka asetelma tuntuisi näiden CHL-tulosten perusteella tasaiselta, niin se ei sitä ole. Frölunda johtaa Ruotsin liigaa eli SHL:ää, kun Fribourg-Gotteron on 12. eli viimeinen Sveitsin A-ligassa.

Toisessa parissa Växjö Lakers on selkeä suosikki Sparta Prahaa vastaan, joskin tämä pari näyttää huomattavasti tasaisemmalta kuin toinen. Kumpikin joukkue pudotti jatkosta Sveitsin suurseuran.

Sparta Praha pelasi ensin 1–1 Bernissä ja voitti sitten kotona 4–1. Kari Jalosen valmentama sveitsiläisjoukkue aloitti eilen hyvin, mutta päästi maalittoman avauserän jälkeen helpohkoja maaleja. Tulos oli puolivälierien suurin yllätys.

Toisessa parissa Växjö oli pelannut Zürichissä maalittoman tasapelin ja voitti kotipelinsä lopun ylivoimamaalilla 3–2. Sveitsiläiset johtivat jo 2–0, mutta kotijoukkueen kaksi ylivoimamaalia käänsi lopulta pelin.

Växjö on Ruotsin liigassa kolmantena ja Sparta Praha Tšekin Extraligassa viidentenä. Kun se on pelannut viime ajat hyvin niin CHL:ssä kuin kotoisessa liigassa, niin ottelut eivät ole mitään ”läpihuutojuttuja” Växjölle.

Mutta silti todennäköisintä on ruotsalaisfinaali. Frölunda on CHL:n todellinen menestyjä. Ensimmäisellä kerralla se hävisi vuonna 2015 finaalin Luulajassa, mutta voitti viime kaudella Oulussa.