Ruotsalaiset suosikkeja CHL:n välierissä

Ruotsalaisjoukkueet ovat selkeitä suosikkeja, kun CHL:n välierät alkavat tänään. Onkin odotettavissa, että kumpikin pääsee ensi viikolla jatkoon ja finaali pelataan helmikuun seitsemäs päivä Växjö Lakersin kotihallissa Vida Arenassa.

Tähän viittaavat niin ruotsalaisseurojen aiemmat menestykset CHL:ssä kuin neljän joukkueen sijoitukset kotimaissa sarjoissa.

Toisessa parissa kohtaavat Ruotsin liigaa SHL:ää selvästi johtava Frölunda ja Sveitsin A-ligassa viimeisenä oleva Fribourg-Gotteron. Tosin tämän kauden CHL:ssä sveitsiläiset ovat menestyneet ruotsalaisia paremmin, kun saivat alkusarjassa enemmän pisteitä ja pudottivat jatkosta Kosicen, KalPan ja Vitkovice Ostravan. Frölundakin voitti lohkonsa, mutta sai siinä vähemmän pisteitä kuin Fribourg-Gotteron. Pudotuspeleissä se oli aluksi jopa pulassa Minskin kanssa, voitti sitten Eisbären Berlinin ja lopuksi toisen SHL:n joukkueen Linköpingin.

Myös Växjö voitti alkulohkonsa, mutta Sparta Praha pääsi jatkoon vasta lohkonsa kakkosena. Pudotuspeleissä Spartalla oli vaikeat vastustajat, mutta sen jalkoihin jäivät niin Kärpät, HV71 kuin Bern. Växjö pudotuspelivastustajat olivat München, SaiPa ja Zürich.

Kotimaiset sarjasijoitukset nostavat sen kuitenkin sarjan suosikiksi. Lakers on toisena SHL:ssä, kun Sparta on vasta viidentenä Tšekin Extraligassa.

Växjön riveissä Olli Palola ja Tuomas Kiiskinen ovat ihan kärkinimiä. Sen sijaan muiden suomalaisten panos ei ole ollut suuri niin Växjön kuin Frölundan menestyksissä.

Välierät ratkotaan yhteistuloksella. Vasta toisessa ottelussa käytetään jatkoaikaa tai voittolaukauskilpailua, jos tilanne on tasan.

Välierät

Tiistai 10.1.

20.00 Frölunda - Fribourg-Gotteron

21.00 Vaxjö Lakers - Sparta Praha

Tiistai 17.1.

19.30 Sparta Praha - Vaxjö Lakers

21.15 Fribourg-Gotteron - Frölunda