Ruohomaa ykkösen keskelle, Hruska nelosen laitaan

Mikael Ruohomaa pelaa keskiviikkona illalla ensimmäisen ottelunsa lähes seitsemään viikkoon.

Marraskuun 12. päivänä Turussa TPS:ää vastaan loukkaantunut Mikael Ruohomaa palaa lähes seitsemän viikon sairauslomaltaan ryminällä Kärppien kokoonpanoon. Ruohomaa saa nimittäin komennuksen joukkueen ykkösketjun keskelle Jesse Saarisen ja Mika Pyörälän väliin, kun Kärpät kohtaa keskiviikkona illalla kotonaan KooKoo:n.

Ruohomaan paluu tarkoittaa sitä, että tshekkisentteri Jan Hruska hyökkää duunariosastolla nelosketjussa Aku Kestilän ja Sami Anttilan rinnalla.

Ruohomaasta ei alkukauden tilastojen perusteella voi kuitenkaan odottaa suurta sateentekijää, sillä isoja minuutteja saanut kärppäsentteri teki 18 ottelussa vain 1+5=6 pistettä.

Joukkueen kokoonpanosta puuttuu terveistä pelaajista puolustaja Shaun Heshka, joka on parhaillaan Kanadan maajoukkueen mukana Spengler cupissa Sveitsin Davosissa.

– Kyllä siitä asiasta väännettiin ja keskusteltiin, mutta seura halusi tulla vastaan, koska turnaus on Heshkalle niin iso asia. Hän ei ole ikinä pelannut vaahteranlehtipaidassa millään tasolla, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen taustoittaa.

Heshka menettää Kärppien tämän illan ottelun ja perjantain Tappara-ottelun, mutta on taas rivissä, kun oululaisjoukkue kohtaa ensi viikon tiistaina vieraissa Lukon.

"Kärpillä kuudesta edellisestä pelistä saldo on neljä voittoa."

Kärpät on kohdannut KooKoo:n tällä kaudella kaksi kertaa: Kouvolassa Kärpät hävisi rankkareilla ja voitti Oulussa jatkoajalla. Valmentajavaihdos on tehnyt Kouvolassa terää ainakin väliaikaisesti. KooKoo on voittanut Tuomas Tuokkolan johdolla viimeistä kuudesta pelistään viisi.

Kärpillä kuudesta edellisestä pelistä saldo on neljä voittoa.

Ennen keskiviikkoiltaa joukkueet ovat tasapisteissä (41) sijoilla 12 ja 13.

Kärppien kokoonpano:

Maalivahdit: Jussi Rynnäs ja (Sami Aittokallio).

I viisikko: Mika Pyörälä – Mikael Ruohomaa – Jesse Saarinen, Jani Hakanpää – Lasse Kukkonen.

II viisikko: Saku Mäenalanen, Antti Kalapudas – Ville Leskinen, Taneli Ronkainen, Mikko Niemelä.

III viisikko: John Albert – Jesse Koskenkorva – Mikko Lehtonen, Ilkka Mikkola – Aleksi Mäkelä.

IV ketju: Jiri Hruska – Aku Kestilä – Sami Anttila.