Ruohomaa vain yritti pyörähtää Vahalahden alta pois

Mikael Ruohomaa ei ollut mikään junnutähti. A-juniori-ikäisenä hän ei edes mahtunut Ässien ykkösjoukkueeseen vaan pelasi ikäluokan kakkosdivaria patapaitojen harrastehenkisessä kakkosjoukkueessa.

Tie liigapelaajaksi on kulkenut Lauttakylän Lujan ja KooVeen Suomi-sarjaa pelanneiden joukkueiden kautta, ja matkalle mahtuu piipahdus kakkosdivarin Salo HT:ssa.

Kaksi vuotta sitten alastarolainen pääsi haistelemaan liigavauhtia JYPIssä, mutta vasta tällä kaudella hän on noussut täysiveriseksi liigapelaajaksi.

26-vuotiasta sentteriä ei voi syyttää liioittelusta, kun hän ylisti tiistaisen puolivälieräottelun päättänyttä osumaa uransa makeimmaksi. Liigaosumia mies oli tehnyt aiemmin urallaan vasta kahdeksan.

Ajassa 66.37 hän lopetti Lukon ja KalPan kolmannen kohtaamisen jatkoajalla. KalPa voitti maalein 3-4.

- Kyllä tämä menee ihan ehdottomasti kärkipaikalle, Ruohomaa henkäisi.

Ruohomaa oli mukana myös tiistain ottelun merkittävimmässä tapahtumassa. Hän oli se pelaaja, jonka kanssa kamppaillessaan Lukon Ville Vahalahti loukkaantui.

Ruohomaata ei tosin voi Vahalahden vammasta syyttää. Hän pelasi kiekkoa, ja Vahalahti yritti taklata.

Lukon kultakypärän jalka kuitenkin osui ilmeisesti railoon. Hän menetti tasapainonsa, kaatui päin laitaa eikä päässyt omin avuin ylös.

- Yritin pyörähtää alta pois, ja tein itselleni syöttötilaa. Se tuli takaapäin mua päin, Ruohomaa kertasi.

Miten uskot asetelmien muuttuvan, jos Vahalahti ei enää pysty pelaamaan?

- Ei se ainakaan meihin vaikuta. Ei me voida sellaisia miettiä, onko se pois tai kuka sieltä on pois tai onko kukaa, Ruohomaa vastasi.

Asetelmat muuttuivat joka tapauksessa radikaalisti. KalPa herätti pudotuspelisarjan aivan uuteen liekkiin kaventamalla otteluvoitot 2-1:een.

- Sama sarja se silti on, se on ihan selvä. Helpompaa ei nyt ole, mutta olisi ihan varmasti ollut vaikeampaa, jos olisimme hävinneet, Ruohomaa pyöritteli.

Mikael Ruohomaa teki KalPan voittomaalin. Kuva: Juha Sinisalo.​
Mikael Ruohomaa teki KalPan voittomaalin. Kuva: Juha Sinisalo.​