Rovaniemen Kiekolle uusi päävalmentaja

Kiekkoareenan analyytikkona ja Ylen Mestis-asiantuntijana toimiva Juha Juujärvi on tarttumassa RoKin tarjoamaan valmennushaasteeseen. Kuva: JP Mikola

Kiekkoareenan tietojen mukaan Mestiksen RoKi on pestannut uudeksi päävalmentajakseen Juha Juujärven.

Rovaniemellä avautui päävalmentajan paikka, kun RoKin päävalmentajana kolme ja puoli vuotta toimineen Petteri Hirvosen ja RoKin tiet erkanivat. Sopimus purettiin maanantaina yhteisymmärryksessä Hirvosen aloitteesta. Joukkueen valmennusvastuun ottivat siinä vaiheessa Benjamin Laurinkari apunaan maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Juha Soronen.

RoKin ruoriin tarttuva 42-vuotias Juujärvi on tällä kaudella toiminut Ylen asiantuntija ja Kiekkoareenan analyytikkona.

RoKin tilanne Mestiksen hännillä on tällä hetkellä tukala. Se on 13 joukkueen sarjassa toiseksi viimeisenä. Ero "turvalliseen" kymmenenteen sijaan ja JYP-AKatemiaan on viisi pistettä. Toisaalta playoff-paikkakaan ei ole teoriassa vielä karannut: Nyt sijalla 8 majailee Espoo United. Eroa on 8 pistettä, otteluja on jäljellä yhdeksän.

Viime ja toissa kaudella Juujärvi valmensi Mestiksen LeKiä, sitä ennen hän luotsasi KooKoon Mestiksen mestaruuteen ja oli näin ollen luomassa kouvolalaisille liiganousun urheilullisia edellytyksiä.

Ennen kolmea viimeistä Mestis-pestiään Juujärvi on työskennellyt Tampereen molempien liigaseurojen palveluksessa. Hän on luotsannut päävalmentajana sekä Ilveksen että Tapparan A-nuoria, toiminut kaksi kautta Ilveksen liigajoukkueen apuvalmentajana (2008–10).

Tappara- ja Ilves-jaksojensa välissä Juujärvi toimi jo kaudella 2007–08 LeKin Mestis-joukkueen päävalmentajana. Vuosina 2003–06 Juujärvi luotsasi kolme kautta Tapparan A-nuoria. Siltä ajalta – keväältä 2004 – on peräisin myös Tapparan tuorein A-juniorien SM-kulta tai ylipäätään mitali. 

Ennen tamperelaistumistaan oululaissyntyinen Juujärvi valmensi Kärppien eri juniori-ikäluokkia ja toimi siviilikoulutuksensa mukaisissa töissä luokanopettajana.