Rony-Roni-duo luutii Lukossa vielä pitkään

Rony Ahosen hiukset hulmuavat Lukon puolutuksessa myös tulevina talvina. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukko on kiinnittänyt kaksi palasta tulevaisuuden joukkueidensa puolustukseen. Rony Ahonen ja Roni Sevänen jatkavat sinikeltaisissa kahden vuoden sopimuksilla.

Ahonen, 29, pelaa Lukossa toista kauttaan. Porvoolaislähtöinen puolustaja on kiekkoillut liigatasolla myös HIFK:ssa ja SaiPassa. Viime kaudella hän pelasi ensimmäiset A-maaottelunsa.

Ahonen teki kaudella 2015-16 Lukossa uransa parhaat tehot, sillä hän pelasi kaikki 60 runkosarjapeliä ja summasi niissä tehot 6+13=19 ja sai kasaan tehosaldon +14.

Ahosen uuteen sopimukseen on molemmille kausille kirjattu pykälät, jotka mahdollistavat siirtymisen ulkomaille .

- Päällimmäisenä syynä jatkosopimukseen on urheilulliselta puolelta se, että koen pystyväni kehittämään itseäni täällä pelaajana ja seura on sellainen, jolla on suuri halu menestyä ja kasassa on sellainen joukkue, jolla on hyvät mahdollisuudet menestyä. Toinen tärkeä syy on se, että perhe on kotiutunut Raumalle hyvin ja viihdymme täällä, Ahonen kertoo Lukon tiedotteessa.

Sevänen, 21, on kuluvalla kaudella pelannut ensimmäiset liigapelinsä. Hän on kuitenkin jo kolmella kaudella kuulunut Lukon liigarinkiin, ja jokaisena talvena euralaislähtöisen pakin tilille on merkitty CHL-pelejä.

Kolmella kaudella hän on myös pelannut Mestis-kiekkoa KeuPassa. Viime talvena 45 pelin pistesaldo oli 3+10=13, kun tämän syksyn kymmenen pelin saalis on 5+6=11.

Sevänen on KeuPan sisäisen pistepörssin vitonen, vaikka hän on pelanut vain puolet peleistä.