Roni Seväsen pelikunto arvoitus – "Ei ole aivotärähdystä tai luita rikki"

Jyri Marttinen saattoi lauantain Roni Sevästä kohti vaihtopenkkiä. Kuva: Elmeri Elo

Lukon euralaispuolustaja Roni Seväsen mielikuviin uran ensimmäisestä liigamaalista ei kuulunut se, että hänen pelinsä päättyy välittömästi osuman jälkeen.

Näin kuitenkin kävi lauantaina Porissa, kun Ässien kovaotteinen jenkkipuolustaja Ben Blood pääsi iskemään takaviistosta kovan taklauksen.

Tuuletukset vaihtuivat vaihtopenkille hoiperteluun, josta Sevänen lopulta talutettiin pukukoppiin.

Blood sai tempustaan pelirangaistuksen, hänen taklauksensa lähti kurinpitäjän käsittelyyn. Hän huilaa ainakin seuraavan Tappara-ottelun, sillä hänen kymppitilinsä täyttyi.

Huilia tulee Seväsellekin.

Hän joutui suoraan Ässät-ottelusta sairaalaan tutkimuksiin, ja maanantaina selvisi hänen sairauslomansa arvioitu pituus.

– Hänellä ei ole aivotärähdystä eikä luita rikki, mutta tälli oli todella kova. Päivä kerrallaan mennään, Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen kertoo.

– Hän on ollut maanantaina selvästi parempi kuin oli sunnuntaina, ja toivottavasti taas tiistaina parempi kuin tänään.

Sevänen on Panelian Raikkaan kasvatti, joka teki viime kaudella läpimurtonsa Lukon miehistöön.

Hän on osoittanut tällä kaudella monipuolisuuttaan tuuraamalla joukkuetta myös sentterivajeen aikana keskushyökkääjän tontilla.

Kahdessa pelissä sentterinä hän on tehnyt maalin ja antanut syötön, mutta molemmissa otteluissa hän on myös loukkaantunut.

Hän palasi kaukaloon kahden ottelun huilin jälkeen juuri Ässät-otteluun.

– Näillä kahdella loukkaantumisella ei ole tekemistä keskenään. Tämä vamma on täysin tullut Ässät-ottelun taklauksesta, Kuosmanen sanoo.

Sevänen ei ollut harjoitusvahvuudessa maanantaina, eikä ole Kuosmasen epäilyn mukaan tiistainakaan. Täten häneltä jää tiistain ottelu KooKoota vastaan väliin.