Richard Stehlik lupaa jämäkkää peruspeliä HPK:n takalinjoille

HPK esitteli tiistai-iltana Turussa puolustajahankintansa, joka ei huku joukkoon maalinedustaruuhkassakaan. 195-senttinen Richard Stehlik erottuu kentällä taatusti tavalla tai toisella, mutta TPS-ottelu meni kokeneelta slovakilta vielä uusin kuvioihin totuttelemiseen.

Ainoastaan kerran uuden joukkueensa mukana harjoitelleen Stehlikin rooli jäi rajalliseksi. Puolustajakolossi ei päässyt peliin sisään parhaalla mahdollisella tavalla TPS:n sanellessa ottelun tahtia. Voitto kirjattiin isännille kaksi maalia iskeneen Erik Thorellin johdolla luvuin 4–1.

– Peli tuntui hyvältä, pelaaminen täällä vaikuttaa laadukkaalta. Minulle jäi ensimmäisestä pelistä tietysti paljon parannettavaa, harjoittelin joukkueen mukana ensimmäistä kertaa aamulla. Pystyn auttamaan joukkuetta paljon enemmän jatkossa. Haluan olla hyödyllinen osa joukkuetta, Stehlik totesi.

Slovakialainen tyytyi pääosin lyhyihin vaihtoihin ja vähäeleiseen peruspelaamiseen, mutta hän väläytteli pariin otteeseen fyysistä preesensiään terävillä taklauksilla.

– Taklaaminen on tärkeä osa peliäni. Hoidan puolustamisen kunnolla, jakelen taklauksia ja hyviä ensimmäisiä syöttöjä, Stehlik summasi ydinosaamisensa.

Viime vuosina muun muassa KHL:ssä ja Ruotsin pääsarjassa käväissyt Stehlik ei saapunut Hämeenlinnaan vailla pelituntumaa. Maajoukkueessa ja arvokisoissakin nähty puolustaja avasi kautensa hakemalla pelituntumaa kotimaansa pääsarjassa HK 32 Liptovsky Mikulasin joukkueessa yhdeksän ottelun verran. Tähtäin oli kuitenkin koko ajan ulkomaan pestissä. 

– En tehnyt sopimusta heti kauden alussa, odottelin pelipaikkaa muualta, mutta minun oli sitten kuitenkin parempi saada pelituntumaa.

Stehlikin pelatessa Ruotsissa MODOn riveissä, samassa joukkueessa esiintyi myös HPK-pakki Joonas Lehtivuori, muilta osin HPK on hänelle täysin uusi tuttavuus. Stehlik tarttui kuitenkin epäröimättä tilaisuuteen, nyt hänellä on kolmen viikon koeajan verran aikaa vakuuttaa hämäläisseuran johto nykykunnostaan. 

– Agenttini vain soitti, että Hämeenlinnassa olisi paikka ja sanoin "ok, voin lähteä". Ensivaikutelmani joukkueesta on hyvä, meillä on monia hyviä pelaajia. Uskon, että pystymme pelaamaan paljon paremminkin. Nyt sattui joitakin huonoja juttuja, niitä karsimalla parannamme kyllä, Stehlik arvioi.