Legendaarinen 15 nousee Turkuhallin kattoon – "Voisi nostaa monen muunkin paidan"

Reijo Leppänen ei aio pitää lauantaina pitkiä puheita, teot ovat aina puhuneet hänen puolestaan. Kuva: Jani Mesikämmen

Turussa on lauantaina tarjolla muutakin kuin rutiininkäryinen runkosarjan 45. kierroksen ottelu. Ennen TPS–Lukko -taiston alkua juhlistetaan Reijo Leppästä, jonka pelinumero 15 hilataan Turkuhallin kattoon. TuTossa ja TPS:ssä lähes parin vuosikymmenen mittaisen uran kansallisella huipulla pelannut hyökkääjälegenda saa taatusti ansaitsemansa kunnianosoituksen, jonka aika olisi monien mielestä ollut jo vuosia aiemmin.

Kiekkoareena tapasi Leppäsen ennen lauantain juhlaottelua. Juhlakalu suhtautuu kiitollisena paidanjäädytykseen ja iloitsee siitä, että TPS on viime vuosina löytänyt muutoinkin kunnioituksen aiempien vuosikymmenien pelaajasuuruuksiaan kohtaan. Lähes satavuotias, runsaasti menestystä niittänyt Palloseura on aiemmin jäädyttänyt vain neljä pelinumeroa.

Muualla Suomessa pelipaitoja on hilattu hallien kattoon huomattavasti herkemmin kuin Turussa. Reijo Leppänen näkisi mieluusti useampiakin entisiä seuratovereitaan huomionosoituksen kohteena.

– Kyllä varmaan voisi nostaa monen muunkin pelaajan paidan sinne kattoon, mutta se ei ole minun päätettävissä, Leppänen summaa ytimekkäällä tyylillään. 

Katso haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Haastattelu: Juhavaltteri Salminen

Video: Jani Mesikämmen