Rautakallio: "Intohimo valmentamiseen elää edelleen vahvana"

Pekka Rautakallio tuntee, että hänellä olisi edelleen virtaa valmentamiseen. Kuva: Kai Jalonen

Pekka Rautakallio on ollut vapailla valmentajamarkkinoilla viime helmikuusta alkaen. Ässät antoi tuolloin potkut seuralegendalle, joka edusti Pataa pelaajana yhdeksällä pääsarjakaudella ja toimi porilaisseuran valmentajana vajaan neljän kauden ajan.

Kiekkoareenan tavoittama Rautakallio, 63, kertoo, että valmentaminen kiinnostaa edelleen.

Rautakallio ja hänen vaimonsa Arja omistavat viinejä maahantuovan yrityksen. Pekka Rautakallion mukaan sitä on pyörittänyt täysin vaimo. Hän itse on katsonut maailmaa vielä valmentajan näkökulmasta.

– Kun esimerkiksi katson pelejä, katson niitä hyvin vahvasti valmentajan silmin. Intohimo valmentamiseen elää edelleen vahvana, virtaa olisi vielä jäljellä, Rautakallio toteaa.

Suomen lisäksi Sveitsissä ja KHL:ssä valmentanut Rautakallio on aiemminkin pitänyt taukoja valmentamisesta, viimeksi syksyllä 2012, kun hän sai potkut Riian Dynamosta.

Viime aikoina Rautakallio on yhdistetty huhuissa Rauman Lukon valmentajaksi. Liigajumbon nykyisen päävalmentajan Juha Vuoren potkuhuhuilta ei ainakaan leikannut siipiä Lukko Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Laihon kommentti, jonka mukaan "missään tapauksessa ei mitään valmentajamuutoksia tehdä – ei ainakaan ennen viikonloppua".

Rautakallio vakuuttaa, että ainakaan hän ja Lukko eivät ole käyneet neuvotteluja.

– Voin rehellisesti vakuuttaa, että kukaan Lukosta ei ole soittanut, eikä kukaan ole ehdottanut Lukon valmentamista, Rautakallio niittaa.