Rankkarileikkausten aika

Markus Poukkula arvelee, että hänen ei tarvitse tällä kaudella pelata jatkoaikoja.

JYPistä Bluesiin vaihtanut laitahyökkääjä uskoo, että valmentajat laittavat alkavalla kaudella kaukaloon kaksi puolustajaa ja yhden hyökkääjän, kun kolmannen sarjapisteen kohtaloa aletaan ratkoa.

Liiga tiedotti perjantaina, että jatkoajat pelataan NHL-tyyliin kolmella kolmea vastaan.

– Eihän se niin mene. Yksi pakki ja kaksi hyökkääjää. Niin sitä pelataan, Lukon valmentaja Risto Dufva puolestaan näkee.

Sääntöuudistuksen takana on halu ratkaista pelit ennen voittomaalikilpailuja. Kolmella kolmea vastaan pelattavia jatkoaikoja kokeiltiin viime kaudella AHL:ssä.

NHL päätti kesällä seurata hyvin kokemusten innostamana perästä, ja alkukesästä myös Mestis ilmoitti ottavansa saman säännön käyttöönsä.

Liiga ei kesäkuun lopulla edes harkinnut sääntöuudistusta, mutta elokuun alussa mieli muuttui.

Marva Median tietojen mukaan päätös jatkoaikauudistuksesta tehtiin viime viikon lopulla Helmirannassa, jossa Liigan johtoryhmä oli koolla.

– Kiistattomat tilastoluvut osoittavat, että rankkarikilpailut vähenevät, Dufva toteaa.

Onko se Lukon kannalta hyvä asia?

– Jos viime vuotta ajatellaan, niin kyllä, Dufva vastaa ja nauraa kunnolla.

Lukko tuli viime kaudella suorastaan tunnetuksi siitä, että voittomaalikilpailussa jaettu lisäpiste matkasi useimmiten vastustajan laariin.

– Mutta se on niin tuurista kiinni. Jos me hävisimme viime vuonna melkein aina rankkarit, olisimme tänä vuonna voineet ne voittaa, Dufva miettii.

Varsinaisesti Dufva ei halua ottaa kantaa siihen, onko uudistus hyvä vai huono.

– Ajattelen kuten kaikista muistakin sääntömuutoksista. Mulle ilmoitetaan, miten mennään. Ei mun tarvitse olla mitään mieltä. Kunhan kaikki pelaavat kolmella, Dufva niittaa.