Rangaistusluistelu auttoi Sportia – "Se oli mentaalinen herätys"

Tuomas Vänttinen sinetöi Sportin voiton. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sport lähti torstain JYP-otteluun 2-6-tappio allaan. Ilves haki tiistaina Vaasasta täydet pisteet viemällä päätöserän maalein 0-4. Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen sanoi tuolloin esityksen olleen häpeällinen, ja hän laittoikin joukkueensa ottelun jälkeen jäälle luistelemaan.

Rangaistusluistelu tuotti tulosta torstaina, kun Sport tylsytti JYPin maalein 2-0.

– Se (rangaistusluistelu) herätti meidät. Se oli mentaalinen herätys, eikä niinkään fyysinen. Eihän me mitään muuta ansaittukaan, itse en edes ottanut silloin kamoja pois päältä ottelun jälkeen, kun tiesin, mitä on luvassa, kommentoi Sportin hyökkääjä Tuomas Vänttinen.

– Silloin kun tulimme pois jäältä, me sovimme, että unohdamme sen paskan ja katsomme eteenpäin, hän jatkoi.

Kahden ensimmäisen erän perusteella Sport ei näyttänyt varsinaisesti heränneen rangaistuksestaan, mutta toinen erätauko muutti kaiken.

– Eihän erätauolla nyt voi mitään ihmeitä tehdä. Puhuimme vaan, että tänään käännetään ottelu meille ja loimme toisiimme uskoa.

Sportin Tomi Körkkö iski illan ensimmäisen maalin kolmannen erän alussa läpiajosta. Pari minuuttia myöhemmin oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun Vänttinen pääsi tinttaamaan pelin 2-0:aan Joel Kivirannan hyvästä syötöstä.

Maali oli viime kaudella 18 osumaa iskeneelle Vänttiselle vasta kauden kolmas.

– Ainahan se maalinteko on mukavaa. Sanoin "Jollelle", että ei muuta kuin laita tuollaisia syöttöjä jatkossakin, niin ei tässä mitään hätää ole, Vänttinen naurahti.

Vänttisen kuti oli klassinen "silmät kii ja sinnepäin" -laukaus.

– Ei muuta kuin liikkuvat taakse, silmät kiinni ja toivotaan parasta, Sport-konkari kertasi kauden kolmatta maaliaan.