Rajala paljastaa, mistä rahat Lukon uusiin vahvistuksiin saatiin kasaan

Jakub Stepanek avasi Lukko-uransa voitolla TPS:stä. Kuva: Juha Sinisalo

Lukko teki ennen maajoukkuetaukoa liikkeet, joilla seura todisti, ettei se aio taipua välikauteen. Se hankki kaksi varsin nimekästä pelaajaa, kun sopimuspaperin allekirjoittivat vuoroillaan Jakub Stepanek ja Keaton Ellerby.

Maalivahti Stepanek on nimenä tutumpi, sillä hän on Tshekin paidassa voittanut maailmanmestaruuden ja torjunut monta kautta kiekkoja KHL-kaukaloissa.

Viime keväänä Stepanek, 30, hilasi Bernin torjunnoillaan Sveitsin mestariksi.

Ellerby ei ole kansainvälisissä otsikoissa loistanut, mutta hänelläkin on taustallaan kova kokemus kovista peleistä. Ellerby on pelannut 212 NHL-ottelua Florida Panthersin, Los Angeles Kingsin ja Winnipeg Jetsin väreissä.

Kyseessä on 27-vuotias, 194-senttinen ja 100-kiloinen puolustava puolustaja, joka pelasi jo viime kaudella Euroopassa. Hän aloitti sesongin KHL:ssä Barys Astanassa ja vaihtoi vuodenvaihteessa Sveitsin pääsarjan HC Fribourg-Gotteroniin.

– Kyse on siitä, että alkukausi ei ole mennyt kuten olisimme halunneet. Haluamme kääntää kelkkaa, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala painottaa.

Joukkueen vahvistaminen oli mahdollista, koska pelaajabudjettiin oli jätetty tarkoituksella varaa. Rajala mainitsi viime viikon tiistaina, että käytössä oleva summa on 130 000–140 000 euroa.

Lukko sai molemmat pelaajat ilman merkittävää pelaajabudjetin ylitystä. Se oli mahdollista, koska käyttöön ilmestyi lisää rahaa.

– Käytössä oli se 130 000–140 000 euroa, mutta sen jälkeen laskimme tarkkaan läpi, mitä olemme saaneet korvauksia vakuutuksista ja Kelalta, Rajala paljastaa.

– Lisäksi pitää muistaa, että Karjalaisen Antti lähti meiltä pois. Tarkkaa euromäärää en halua sanoa, mutta olen silti sitä mieltä, että teimme hyvät kaupat.

Nuori maalivahti vaihtoi sunnuntaina HPK:n mieheksi loppukauden lainapestillä.

Saako Lukko hänestä vuokrarahaa?

– Totta kai, Rajala vastaa.

Stepanek saapui Raumalle sunnuntaina ja katseli tiistaina vaihtopenkiltä, miten Lukon toisena maalivahtina jatkava Kaapo Kähkönen selviyityi tolppien välissä.

Perjantaina oli Stepanekin vuoro päästä pelaamaan.

Ellerby puolestaan pääsee tutustumaan uuteen kotikaupunkiinsa maanantaina.

– Ainakin toistaiseksi on tarkoitus, että uusia pelaajia ei enää hankita. Nyt ainakin budjetti on käytetty. Tietenkin jotkin vaihdokset ovat aina mahdollisia, Rajala toteaa.