Rajala: "Dufvalla on täysi luotto"

Lukon perjantainen tappio Porissa varmisti, että 108 pisteen runkosarjatavoite jää saavuttamatta. Joukkue on valahtanut sarjataulukossa seitsemänneksi, ja yleinen ilmapiiri on negatiivinen. Toimitusjohtaja Timo Rajala, mitä seurajohto aikoo tehdä?

Emme me ole tekemässä yhtään mitään.

Onko valmentajan vaihtamisesta keskusteltu?

Risto Dufvalla on täysi luotto. Emme ole sellaista vaihtoehtoa edes miettineet. Me olemme hävinneet pelejä, mutta eivät ne esitykset ole huonoja olleet. Me taistelemme edelleen suorasta pudotuspelipaikasta, joten ei tämä tilanne mikään katastrofi ole.

Liigan siirtoaika umpeutuu maanantaina. Onko mahdollista, että joukkueeseen tulee vielä uusia pelaajia?

Kaikki on mahdollista, mutta kyllähän tilanne on se, että tuo joukkue on se, joka menestyksen tuo tai ei tuo. Ei yksi tai kaksi pelaajaa tule muuttamaan sitä, voitetaanko pelejä, jos se pelaaja ei ole luokkaa Sidney Crosby. Katselemme tälläkin hetkellä siirtomarkkinoita, jos joku mielenkiintoinen pelaaja tulisi tarjolle. Sen takia emme ketään hommaa, että joku saataisiin hommatuksi.

Lukon joukkue on käytännössä koko kauden ollut yhtä sentteriä vajaa. Miksi siihen ei ole reagoitu?

Me olemme kauden alussa päättäneet, miten joukkue rakennetaan. Siitä on haluttu pitää kiinni, mitä on päätetty.

Pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoi aiemmin, että ensi kauden joukkueeseen on tarkoitus hankkia kuusi pelaajaa, jotka pystyvät uskottavaan sentteripeliin. Kuka päätti, että tähän kauteen lähdetään neljällä puhtaalla sentterillä?

Tässä on sama juttu kuin muutenkin.Hallitus myöntää pelaajabudjetin, ja me (Rajala, Vanhatalo ja Dufva) päätämme, miten se käytetään. Se on hyvin yksinkertainen keino, ja syyllistä on turha etsiä. Yhdessä kannamme vastuun.

Oliko virhe julkaista niin aikaisin se, että Juha Vuoresta tulee ensi kauden valmentaja?

Julkisia salaisuuksia on ihan turha yrittää pitää salaisuuksina. Se oli asia, joka olisi muutenkin ollut lehdissä.

Risto Dufva esiintyi ensi kauden työnantajansa Mikkelin Jukurien asiakastilaisuudessa. Et tiennyt siitä etukäteen, mutta onko asiaa käyty jälkeenpäin läpi?

Se on tapahtunut keissi. Ei siitä tarvitse enää puhua.

Se kuitenkin käynnisti puheet siitä, että Dufvalla on jo toinen jalka Mikkelissä. Miten kommentoit tilannetta?

Kyllä hän tekee hyvin hommia Lukon eteen. Ei voittaminen ole siitä ollut kiinni.

Vaan mistä?

Esimerkiksi eilinen pelihän oli hyvin tasainen siihen meidän saamaamme vitoseen asti. Sen aikana Ässät teki maalin, mutta meillä oli hyvä paikka tasoittaa myöhemmin. Sen jälkeen tuli vastaisku, josta Ässät teki 2-0. Pitää kuitenkin muistaa, että on tapahtumia myös tulosten takana. Sitä ei voi kiistää, tulokset ovat olleet huonoja. Ja ne tulokset jäävät aikakirjoihin