Raaka pettymys veti JYP-leirin hiljaiseksi - "Oikein mitään ei ole enää jäljellä"

Michel Miklik on kaatanut Jaakko Rissasen tyhjän rysän edessä ja KalPa siirtynyt 5-1 -johtoon, vaikka kiekko ei maaliin mennytkään. Kuva: Europhoto

Ei riittänyt JYPin joulukuussa alkanut huippuvire viemään hurrikaanipaitoja finaaliin asti. Tahmeasti aloittanut hurrikaanijoukkue oli jo 0-2 -sillassa KalPaa vastaan, mutta taisteli sarjan lopulta seitsemänteen kamppailuun.

Pettymys JYP-leirissä oli summerin soitua vähän noloissa 1-5 -tappiolukemissa käsinkosketeltava.

- Me oltiin koko ajan jäljessä, joka osa-alueella. Kausi päättyi tähän. Mestaruus oli tavoite. Sori, nyt ei saa tämän järkevämpää lausetta aikaiseksi, ainoan JYP-osuman viimeistellyt Tuomas Pihlman huokasi.

Sarjan kestäessä JYP-leirissä ei haluttu asiasta puhua, mutta nyt päävalmentaja Marko Virtanen totesi, että niin ikään seitsemään otteluun venynyt puolivälieräsarja HPK:ta vastaan näkyi alussa, kun KalPa kipaisi välieräsarjassa 2-0 -johtoon. Savolaisryhmä kun oli pyyhkäissyt Pelicansin pelilaudalta jo viidessä ottelussa.

- Kyllä siinä vähän jalka painoi, ihan kaikki eivät olleet heti valmiina. Mitä pidemmälle mentiin, niin homma tasoittui. Pirun tasainen sarjahan tämä oli, mutta KalPa oli nyt pelin verran parempi, Virtanen totesi.
 
JYPin pitäisi lusia vielä pois pronssiottelu HIFK:ta vastaan. Se on ainakin alkuperäiseen kalenteriin merkitty ensi perjantaiksi. Hurrikaanipoppoossa ei hävityn välierän jälkeen oikein himmeimmistä prenikoista sytytty. Ymmärrettävästi.
 
- On vaikeaa, todella vaikeaa latautua siihen. Kun mestaruusjahti päättyy, ei oikein mitään ole enää jäljellä, pakkijärkäle Yonkman murehti.
 
- Mutta kun se kerran on kalenterissa, niin yritetään päättää kausi voittoon, hän linjasi.