Pyörälä Liigan runkosarjan paras pelaaja

Lasse Kukkonen ja Mikko Lehtonen onnittelemassa Mikä Pyörälää. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Vaikka kausi jäi lyhyeksi hänen mittapuidensa mukaan, niin Mika Pyörälä oli runkosarjan paras pelaaja. Hänet palkittiin niin Lasse Oksanen -palkinolla runkosarjan parhaana pelaaja kuin Veikkauksen Vedonlyönnin Kultaisen kypärän ykkösenä.

- Kun ulos katsoo, niin ei juuri kevättä ole ilmassa. Samanlaiset tunteet ovat muutenkin. Aika kaksijakoiset. On hieno voittaa pokaaleja, kun ei niitä kovin paljon ole tullut, mutta joukkueena olisi pitänyt mennä pitemmälle.

Hän on voittanut viisi Suomen mestaruutta.

- En edes näe kantaneeni Kärppiä. Oma peli ei yksin kanna mihinkään. Tarvitaan neljä muuta kenttäpelaajaa ja maalivahti, hän sanoi.

Kultaisessa kypärässä hän päätyi tasapisteisiin Lukon Ville Vahalahden kanssa, mutta vei palkintosekin oltuaan pistepörssissä parempi. Kolmas oli KooKoon Juha-Pekka Haataja. Lasse Oksanen -palkinnossa toiseksi sijoittui jääkiekkotoimittajien äänestyksessä Henrik Haapala ja kolmanneksi Veli-Matti Savinainen.

Tappara kaksikko sai muut arvokkaimmat palkinnot. Haapala sai pistepörssin ykkösenä Veli-Pekka Ketola -palkinnon ennen Savinaista ja Pyörälää.

- Sain ehjän kauden, kun vain muutama peli jäi väliin. Niistäkin osa tuli maajoukkuepeleistä, joten ei tarvinnut tulla takaisin sairaslistalta. Positiivinen yllätys tämä oli, mutta heti harjoituspeleistä lähtien meni hyvin. Aiemmat kaudet menivät enemmän tai vähemmän loukkaantumisista toipumiseen, hän sanoi.

Haapala sai täyteen tasan 60 pistettä. Viimeksi rajan on saavuttanut Pelicansin Ryan Lasch kaudella 2011-12.

Savinainen sai Aarne Honkavaara -palkinnon parhaana maalintekijänä. Seuraavat olivat Pyörälä ja TPS:n Erik Thorell. Hän sai 30 maalia täyteen, mutta tiukalle se meni eli viimeisessä ottelussa hän löi kiekon tyhjiin.

Raja on nykyään kova saavutus. Tätä ennen siihen pääsi kaudella 2011-12 Tomas Zaborsky Ässissä.

Liiga jakoi myös muita palkintoja. JYP oli paras erikoistilanteissa eli sai Hopealuistimen. Siinä lasketaan tehdyt yli-ja alivoimamaalit, joista vähennetään päästetyt yli- ja alivoimamaalit. JYPin luku oli +25. Seuravaksi sijoittuivat Tappara ja KalPa.

TPS:n Jasper Lindsten sai parhaan plusmiinuksen eli Matti Keinonen -palkinnon. Seuravaksi sijoittuivat HPK:n Sakari Manninen ja Tapparan Alexander Bonsaksen.

HIFK:n Joe Finley oli ylivoimainen yleisöäänestyksen perusteella jaetussa Liigan viihdyttävimmän pelaajan palkinnossa. Ääniä tuli yli 9000, joista Finley sai yli 2000.