Pyhtään paras pakki pääsi tuulettamaan vielä kerran

Ossi-Petteri Grönholm on ollut joskus näinkin kovassa lennossa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Jukurien ja KooKoon lauantainen kohtaaminen ei ollut aivan liigafinaalin makuinen peli, mutta ainakin kahdelle maalintekijälle osumansa vaikuttivat kuin MM-finaalin jatkoaikaratkaisun napauttamiselta.

Jukurien puolustaja Antti Jaatinen veti villin tuuletuksen, vaikka teki jo kauden toisen maalinsa.

Nollasarakkeen rikkoi myös sydämensä kyllyydestä juhlinut KooKoon Ossi-Petteri Grönholm, 35, jolla saattaa hyvinkin olla edessä viimeinen viikko liigakiekkoilua.

"Eihän tämä kahden vuoden keikka kotiseudun tuntumaan Kouvolaan mennyt kuten suunniteltiin. Toisesta vuodesta tuli aika paska."

- Maalintekopelihän tämä on, joten maali tietenkin maistuu, hykerteli Grönholm ja väläytti vähemmän häikäisevää hymyään.

- Muutenhan olimme aika lailla purjeissa. Näennäinen pelaaminen ja hetkittäiset hyvät minuutit eivät tässä sarjassa riitä, Grönholm kiteytti.

Pyhtään paras pakki on vetänyt kaksi viime peliä kuin junioriaikoja muistellen täysmaskissa.

- Kotipelissä lauantaina Pelicansia vastaan napsahti kiekko nenän alle. Olihan siitä kuusi tai seitsemän hammasta lähtenyt jo aiemmin, mutta nyt meni koko kuori uusiksi. Lisää vammaa ei saa enää tulla ennen kuin yläriviä laitetaan kuntoon, Grönholm kertoi.

Grönholmilla on takana SM-liigassa 604 runkosarjaottelua. Pudotuspelimäärään (34) ei tällä kaudella lisäystä tule. Viivalta maskin takaa napautettu osuma oli Grönholmille ensimmäinen 64 otteluun.

- Eihän tämä kahden vuoden keikka kotiseudun tuntumaan Kouvolaan mennyt kuten suunniteltiin. Toisesta vuodesta tuli aika paska. Peliaika oli syyspuolella ihan minimaalista. Ei tämän ikäinen kaveri kymmenessä minuutissa verry. Valmentajan vaihdoksen jälkeen itseluottamus löytyi, ja loppukauteen mahtui paljon hyviä hetkiä, Grönholm kertasi.

KooKoon Kalevankankaalla lauantaina nähdystä kuudesta puolustajasta kenelläkään ei ole jatkosopimusta seuraan, ellei ruotsalaispakkien kanssa tehdä taas verokikkailua julkistamalla sopimus vasta loppukesällä.

- En tiedä yhtään missä uraani jatkan, totesi hyvinkin Keski-Eurooppaan vaimonsa ja kahden koiransa kanssa suuntaava Kotkan Titaanien kasvatti Grönholm.

Grönholmin paras maalintekomuisto sijoittuu Kärppä-vuosiin, joilta muistona palkintokaapissa on myös SM-pronssi.

- Pelin taisimme hävitä, mutta parhaiten tulen muistamaan ronkkulämärini Nordenskördellä IFK:n vieraana. Katsoin omassa päädyssä pelikellon olevan loppusekunneilla ja vetäisin kiekon toiseen päätyyn. Sinnehän se upposi maaliin, Grönholm muisteli.

Grönholmilla olisi periaatteessa edellytykset lausua IFK:n kotiluolan Nordiksen nimi oikeinkin. Gösta-pappa puhui Pyhtäällä vielä ruotsia. Grönholmia on aina pidetty kotkalaisena, koska syntymäpaikkanakin tilastoissa kummittelee Kymenlaakson rantakaupunki.

- Pyhtääläinen minä olen. En vain ole viitsinyt oikoa juttuja.