Puolustajien maalikeisarin juhlat jäävät lyhyiksi - "Tiistaina leikkaukseen!"

Blake Parlett (vas.) voitti uransa ensimmäisen mestaruuden kaikki sarjat mukaan lukien. Mitalinpureskeluseurana voittomaalin iskenyt Juhani Jasu. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Mestarijoukkueet sisältävät aina tarinoita. Tarinoita ja tilastoerikoisuuksia. Jyväskylässä moni muistaa peruspakki Mikko Viitasen tällit mestaruuskeväinä 2009 ja 2012, noin esimerkiksi.

Tapparan riveistä löytyi niin sanottu "Kanadan Mikko Viitanen", kun kesken kauden KHL:n Medvescak Zagrebista siirtynyt puolustaja Blake Parlett iski pudotuspeleissä peräti viisi maalia voittaen playoffin pakkien maalipörssin. Ratkaisevassa kuudennessa finaalissa Parletti iski Tapparan ensimmäisen (0-1) ja myös viimeisen (1-3) osuman. Viimeinen lipui tyhjään rysään vain neljä sekuntia ennen loppusummeria ja päätti KalPan ankaran loppurynnistyksen kuudella viittä vastaan.

- Oikeassa paikassa oikeaan aikaan, luulen, uransa ensimmäisen mestaruuden kaikki sarjat mukaan lukien voittanut Parlett myhäili kuudennen ja ratkaisevan finaalin jälkeen.

- Tämä on mahtavaa! Pudotuspelit on eri pelejä, hän leukaili.

Mikäs oli myhäillessä. Myös Kroatian passin vajaan kahden Zagrebin kauden aikana hankkinut ontariolainen siirtyi Tapparaan aivan siirtorajan kynnyksellä. Kymmenessä runkosarjan ottelussa hänelle ei kirjattu pistettäkään ja vajaan kahden kauden saldo 92 KHL-ottelussa oli 1+15!

Medvescakin taru KHL:ssa loppui tähän kauteen. Kun Parlett helmikuussa päätti lähteä, oli kysyjiä useita, myös liigaseurojen joukossa.

- Tiesin, että Tappara on hallitseva mestari ja ollut monta kevättä peräkkäin finaaleissa. Halusin joukkueeseen, jossa on mahdollisuus voittaa jotain, joten valinta oli helppo, Parlett selvitti.

- Voittamisen kulttuuri huokui tästä joukkueesta. Näki, että nämä jätkät ovat pelanneet näitä pelejä ennenkin, minkäänlaista hätää ei ollut missään vaiheessa, hän lisäsi.

Sitten 27-vuotias kanadalainen naksautti auki oluttölkin. Iisalmelaista Sandelsia taisi olla. Ongelma vain on siinä, että mestaruusjuhlat uhkaavat jäädä lyhyiksi.

- Minun pitää mennä leikkaukseen tiistaina, mutta varmaan siihen asti mennään, Parlett virnisti paljastamatta vammman laatua sen tarkemmin.

Sen jälkeen edessä on kuntoutus ja kesän mittaan pitäisi ryhtyä taas laittamaan ukkoa kuntoon ensi kautta varten. Mutta missä pelit jatkuvat?

- En tiedä vielä yhtään. Juttelen agenttini kanssa kunhan kerkiän ja katsotaan sitten, Parlett huikkasi.