Puolivälierät alkavat tiistaina – kaksi paria starttaa keskiviikkona

Mika Pyörälä voitti runkosarjan parhaan pelaajan Lasse Oksanen -palkinnon ja Veikkauksen kultakypärä -palkinnon. Tämä ei toistu tänä keväänä. Pyörälä tekee 0-4 maalin viime kevään puolivälierissä ohi TPS-maalia tuolloin vartioineen Teemu Lassilan. Henrik Tallinder on myöhässä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Liiga oli tuonut pudotuspelien tiedotustilaisuutensa ja palkinnonjakonsa keskelle Helsinkiä, ja se oli onnistunut veto. Ennen tilaisuutta oli yleisöluistelu Rautatietorilla. Siinä yleisö saattoi luistella liigatähtien kanssa ja vaikka pyytää näiltä nimikirjoituksia.

Tämä olikin onnistunut tapahtuma, kun luistelijoita oli kohtuullisen paljon ja pelaajat saivat hyvin ihailijoita liikkeelle.

Liiga on aivan oikeilla jäljillä. Sen on tuotava tuotettaan yhä enemmän nähtävillä. Yleisön näkeminen vain pääsylippujen ostajana on vanhanaikainen näkemys. Mutta katsojilla on paljon nähtävää puolivälierissä heti tiistaista lähtien. Liiga sai todella hyvät otteluparit.

Huipennus on tietysti Tampereen paikalliskamppailut, joista on lupa odottaa todella paljon. Viimeksi nämä joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä vuonna 2001, joten aikaa on vierähtänyt todella paljon. Koko liigan aikana joukkueet ovat kohdanneet vain viisi kertaa. Ilves on voittanut näistä kolme ja Tappara kaksi. Odotettavissa on, että Hakametsä on täynnä.

Hyvä on myös toinen tiistaina aloittava pari TPS-HIFK. Nämä kaksi ovat kohdanneet toisensa todella usein, kun keskinäisiä sarjoja on pelattu 13. Näistä TPS on voittanut yhdeksän ja HIFK neljä. Huipennus on finaalit vuonna 1999 TPS vietyä mestaruuden.

Mutta hyviä ovat myös keskiviikkona alkavat ottelusarjat. Runkosarjan kolmonen KalPa kohtaa Pelicansin. Joukkueet ovat kohdanneet vain kerran. Viime vuonna Pelicans voitti ensimmäisellä kerroksella.

JYP kohtaa HPK:n. Nämä ovat pelanneet kolme kertaa pudotuspeleissä vastakkain. HPK on voittanut kohtaamisista kaksi ja JYP yhden.

Tiistaina aloittava sarja jatkuu torstaina ja keskiviikkona aloittava perjantaina. Loput pelipäivät ovat yhteisiä eli lauantai ja maanantai sekä tarvittaessa keskiviikko, perjantai ja lauantai.

Voittajat pääsevät neljällä voitolla välieriin, joiden pelipäivät ovat 4.-15. huhtikuuta. Pronssipeli on 21. huhtikuuta ja loppuotteluiden pelipäivät ovat 18.-28. huhtikuuta.

Kaudella ratkaistaan 41. liigamestaruus.