Puolen miljardin hanke toisi TPS:lle uuden kodin ratapihalle

Tornihotelli, elämyskeskus ja monitoimiareena tulisivat hallitsemaan ratapihan maisemaa.

Turun ratapiha-alueelle halutaan rakentaa suuri elämys- ja tapahtumakeskittymä. Suunnitelmien keskiössä on perhematkailuun suunnattu elämyskeskus sekä uusi, noin 10 000 katsomopaikan monitoimiareena, erityisesti jääurheilun käyttöön. Urheilutapahtumien lisäksi areenalla järjestettäisiin konsertteja ja muita suuria yleisötapahtumia. Matkailua tukemaan alueelle aiotaan rakentaa tornihotelli.

Hankkeen kokonaiskustannukseksi arvioidaan noin 480 miljoonaa euroa.

– Haluamme olla monipuolisesti mukana kehittämässä Turkua liike-elämän, kaupan, asumisen, kulttuurin ja matkailun vetovoimaisena keskittymänä. Turku Ratapiha -hanke antaa erinomaisen mahdollisuuden kotikaupunkimme kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, sanovat TPS-legenda Saku Koivu sekä Supercell-miljonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

– Toteutuessaan tämä hanke luo myös HC TPS:n toiminnalle maailmanluokan puitteet ja erinomaiset edellytykset kehittyä Euroopan huippuseuraksi, jonka toimintaympäristöstä tullaan hakemaan oppia läheltä ja kaukaa. Turussa avautuu mahdollisuus ottaa isoja askeleita jääkiekon ja muun urheilun kehittämiseksi, jatkaa kolmikko.

Paananen, Kodisoja ja Koivu kuuluvat hankkeen esiselvityksestä vastanneeseen työryhmään, jonka muut jäsenet ovat Timo Everi ja hankejohtaja Ilkka Kilpimaa.

Kilpimaa ja Everi ovat keskeisiä hahmoja myös Helsinki Garden sekä Jyväskylän Hippos2020-hankkeissa.

Työryhmä vastasi hankkeen esiselvityksen kustannuksista. Esiselvitys on tehty tiiviissä yhteistyössä hankkeen käynnistäneen VR Groupin kanssa.

Maa-alueen omistaa VR Group ja suunnitelman mukaisesti rakentaminen alueella voisi alkaa vuonna 2020.