Punainen ei pue Pelicansin sankaria

KooKoo-kasvatti Miska Siikonen, 21, on nuorten maailmanmestari ja jo parilla viime kaudella liigakaukaloissa potentiaalinsa osoittanut keskushyökkääjä.

Miska Siikonen johdattaa Pelicansin joukkuetta kiittämään yleisöä Pelicansin murskattua SaiPan. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Kahteen viime kauteen on kuitenkin mahtunut myös sen verran epäonnea loukkaantumisten kanssa, että perjantainen näytös Lahdessa Pelicansin lyödessä SaiPan murskalukemin 7-2 saattoi vapauttaa Siikosen vauhtiin.

- Eipä ollut hattutemppua tullut tehtyä aiemmin liigaympyröissä, Siikonen hymähti.

- Tämä vapautti omaakin tekemistä. Harkkapeleissä kiekkoja meni sen verran hyvin sisään, että jaksoin kärsivällisesti uskoa niin tapahtuvan sarjapeleissäkin.

Pelicansinkin kokoonpanossa on ollut sen verran turbulenssia, että oikeastaan vain Siikonen ja laitahyökkääjänsä Iikka Kangasniemi ovat pysyneet tähän asti samassa ketjussa. Kangasniemi antoi kaksi syöttöä, joista Siikonen napautti aloituskaarelta ylivoimaosuman takaylänurkkaan.

- Pitää varmaankin kehittää jotain uusia kuvioita seuraavien pelien ylivoimiin, Siikonen pohti.

Siikonen teki myös Pelicansin illan ainoan (!) tasakentällismaalin. Hattutemppu tuli valmiiksi 44. minuutin ylivoimaosumalla.

Monta muuta tapaa Pohjois-Amerikasta on omittu kuin imuroiden suomalaisiin kaukaloihin, mutta hattutempun jälkeen liigakaukaloissa päästään peli aloittamaan paljon nopeammin kuin Kanadassa. Jäälle lensi yksi punainen lippalakki.

- Lensikö? En huomannut! Punainen ei oikein sovi minulle, virnuili Siikonen musta lippis päässään.

Siikosen pörssilukemat kolmen pelin jälkeen ovat 3+2. Viime kauden maalimäärästä on koossa jo puolet. Vuosi sitten Siikonen pystyi pelaamaan runkosarjassa 30 ottelua. Tavallaan hyvästä kaudesta kertoi kuitenkin muhkea plusmiinussaldo (18-7) +11.