Pöyhönen saapui saneerauksen jälkeen

Hollolalainen Marko Pöyhönen, 29, voi sanoa syntyneensä oikeaan aikaan, ainakin jos lahtelaiskiekkoilijana oli tarkoitus harjoittaa ammattiaan nimenomaan Lahdessa.

- Se on totta. Vaikeimmat ajat olivat ohi ja seura velkasaneerauksessa, kun nousin edustusjoukkueen rinkiin. Silloin parikymppisenä oli haaveena murtautua kokoonpanoon ja päästä ammattikiekkoilijaksi, Pöyhönen muistelee.

- Voitimme samaan aikaan A-nuorten mestaruuden, joka oli jo kova juttu. Niitä ei ole Lahdessa hirveästi juhlittu (tasan sen yhden kerran, 2007). Liigassa ovat sittemmin meistä mestareista pelanneet pidempään Mikko Kousa, Joonas Jalvanti ja nykyinenkin seurakaveri Vili Sopanen. Oli siellä lisäksi ainakin Teemu Rinkinen ja taisi Antti Tyrväinenkin jonkun ottelun joukkueessamme pelata.

Pöyhönen tuli ja jäi. Tänään Turussa täyteen tulee 400 liigapeliä. Luku ei ole 11. kautta edustuksessa pelaavalle paljon. Pöyhöseltä puuttuu liki kaikilta kausilta maksimipelimäärästä vähintään kymmenisen ottelua.

Vanhemman tyttären kanssa on naureskeltu, että menemme ykköselle samaan aikaan.

 

Kaksi edelliskautta tuottivat Pöyhösen yhden kauden ennätyspisteet 8+9 ja 5+14. Ennätys menee uusiksi, kun Pöyhönen urakoi uudella paikallaan puolustajana pelaten sekä alivoiman pakkina että ylivoimaviisikossa maalinedustalla.

- Ensimmäiset tuurauspelit pakkina vedin pari kautta sitten. Playoffseissa oli viime keväänä pakko mennä puolustajaksi, ja homma tuntui sujuvan. Mielelläni olen jatkanut pakkina.

- Koen itseni joukkuepelaajaksi, mutta jollain tavalla olen oppinut viime vuosina olemaan oikealla tavalla itsekäs. Alku-urasta oli pitkään kaikenlaisia loukkaantumisia, mutta nyt takana on useampi hyvä kesä, Pöyhönen toteaa.

Jos ovat loukkaantumiset vaivanneet Pöyhösen pelaamista, on niistä saattanut olla pakkolevon takia muuta hyötyä. Pöyhönen kirjoitti ylioppilaaksi viidellä laudaturilla ja opiskelee parhaillaan Aalto-yliopistossa kone- ja rakennustekniikkaa.

- Vanhemman tyttären kanssa on naureskeltu, että menemme ykköselle samaan aikaan. Opinnot ovat edenneet viime aikoina melko hitaasti. Nuorempana oli virtaa enemmän. Silloin ei ollut mikään vaikeus harjoitella kahdesti päivässä ja opiskella vielä siinä ohessa, hymähtää tuleva diplomi-insinööri.

- Onneksi olen sentään kaukalossa pystynyt olemaan tällä kaudella kohtuutehokas, kuittaa Pöyhönen tehopistein 2+11.