Potkut ja niiden jälkeinen maailma ennestään perin tuttua sekä Heikkilälle että Tuokkolalle

Kari Heikkilä ottaa ohjaukseensa Lukon ja Tuomas Tuokkola Kookoon.

Kookoo on Tuokkolalle kolmas Liiga-seura. Aiemmin hän on valmentanut Kalpaa ja Ilvestä. Urallaan kolmea Liiga-seuraa on valmentanut 16 muuta valmentajaa.

Potkut ovat tuttuja myös Tuokkolalle. Hänet on irtisanottu molemmista aiemmista Liiga-pesteistään: Ilveksestä 2016 ja Kalpasta 2012. Tuomas Tuokkola on yksi 17 muusta Liiga-valmentajasta, jotka ovat saaneet potkut kaksi kertaa.

Kari Heikkilälle Lukko on viides seura Liigassa. Heikkilä on valmentanut aiemmin Hpk:ta, Kärppiä, Bluesia ja Ilvestä. Vain kaksi muuta valmentajaa (Hannu Aravirta ja Pentti Matikainen) on luotsannut viittä eri Liiga-seuraa. Kuutta eri seuraa on valmentanut ainoastaan Alpo Suhonen.

Heikkilä aloitti valmennusuransa vuonna 1994 Ruotsissa, jossa hän valmensi Sundsvallissa ja Bodenissa. Kärpät Heikkilä valmensi Suomen mestaruuteen kaudella 2003–2004, ja hänet palkittiin SM-liigan parhaan valmentajan Kalevi Numminen -palkinnolla.

Kari Heikkilä on saanut Suomessa potkut kerran, Hpk:sta vuonna 1997, joka oli myös hänen ensimmäinen Liiga-pestinsä.

Venäjällä Heikki valmensi ensimmäisen kerran 2004-2005 Lokomotiv Yaroslavlin joukkueessa. 2011 Heikkilä siirtyi Valko-Venäjän jääkiekkomaajoukkueeen päävalmentajaksi ja huhtikuussa 2012 hänestä tuli myös Dinamo Minskin päävalmentaja. Molemmat pestit päättyivät potkuihin seuraavana syksynä. Venäjällä Heikkilä on saanut potkut yhteensä neljä kertaa.

Heikkilän edellinen Liiga-tuurauskeikka oli Ilveksessä viime kaudella, jolloin hän korvasi juuri Tuomas Tuokkolan. Heikkilän ensimmäinen keskenkautinen sijaisuus oli Kärpissä 2000-2001, jolloin hän korvasi Juhani Tammisen. Valmentamisen koko kirjo tuurauksineen ja potkuineen on siis Heikkilälle varsin tuttu työkenttä.