Porissa metsästetään tosissaan mestaruutta

Erik Embrich on ollut tehokas nuorten SM-liigan pudotuspeleissä. Kuva: Juhani Liuhala

Ässät on jo kesälomalla, kun SM-liigassa tahkotaan puolivälieriä. Samaan aikaan Porissa kuitenkin pelataan pudotuspelikiekkoa, kun A-Ässät on selvittänyt tiensä nuorten SM-liigan finaaleihin asti. Paras kolmesta systeemillä pelattavissa finaaleissa patapaitojen vastustajaksi luistelee runkosarjan voittanut HPK.

- Joskus joukkue voi olla vähän kylläinen, kun se selvittää tiensä puolivälieriin tai välieriin asti. Meidän porukassa tällaista ei ole näkynyt. Kaikista pelaajista on huokunut, että matka on edelleen pahasti kesken, A-Ässien valmentaja Jere Härkälä totesi.

Pudotuspeleissä Ässät on esiintynyt erittäin hyvin, sillä joukkue on voittanut kaikki kuusi pudotuspeliotteluaan. Puolivälierissä kaatui viime kauden mestari Ilves ja välierissä jalkoihin jäi Kärpät.

- Olimme tosi valmiina kohtaamaan Ilveksen ja alussa hallitsimme pelejä. Koko ajan matsit kovenivat, mutta selvisimme jatkoon. Kärppiä vastaan sarja oli aika kuluttava, vaikka pääsimmekin kolmen pelin jälkeen eteenpäin. Matkustusta tuli paljon, ja siksi oli todella tärkeää saada sarja poikki nopeasti, Härkälä mietti.

"Kaikista pelaajista on huokunut, että matka on edelleen pahasti kesken"

Finaalivastustajansa HPK:n porilaiset ovat kohdanneet runkosarjassa kaksi kertaa ja molemmista kamppailuista Ässät poistui kaukalosta voittajana. Suuria johtopäätöksiä ei voi kyseisistä peleistä vetää, sillä viimeisin kohtaaminen oli lokakuun lopussa.

- HPK on tosi hyvä kiekollinen ja hyökkäysvoimainen joukkue. He pelaavat taitavaa ja organisoitua jääkiekkoa. Meidän pitää iskeä lujaa heidän puolustukseensa, tehdä valtavasti töitä ja olla fyysisempi joukkue jäällä. Laadukas puolustuspelaaminen on silti suurin elinehtomme. Onnistuessaan se ei ole millään tavalla pois hyökkäyspelaamisesta, vaan päinvastoin, Härkälä näki.

Ässien leirissä joukkueen tehomiehinä pudotuspeleissä ovat häärineet pelaajat, jotka ovat saaneet kauden aikana peliminuutteja edustuksenkin mukana. Ykköstykkinä on porskuttanut kuudessa pelissä mukavat tehot 4+8 iskenyt Erik Embrich. Vaisun kauden liigassa pelannut Arttu Ruotsalainen on tehnyt neljässä väännössä pisteet 3+5 ja Jouka Juholan potti on toistaiseksi 2+4. Lisäksi mukaan mahtuu muun muassa edustuksessa läpimurtokautensa pelannut Matias Varttinen sekä puolustaja Juuso Walli.

- Otimme edustuksesta vain sellaisia pelaajia, jotka ovat meidän kanssa runkosarjassakin pelanneet ainakin vähän aikaa. Moni kaveri soitti ja kysyi pääsevätkö he mukaan, joten motivaatiota kyseisillä pelaajilla riittää, Härkälä totesi.

Finaalisarja alkaa torstaina Hämeenlinnassa ja Porissa pelataan lauantaina. Sarja ratkeaa viimeistään sunnuntaina HPK:n kotikaukalossa.