Pois potkitut uhkuvat näyttöhaluja Lukkoa vastaan

Jukurien valmennuskaksikko Risto Dufva ja Ville Nieminen johdattaa joukkueensa Lukon kimppuun torstaina. Kuva: Esa Urhonen

Lukkoa odottaa torstaina Mikkelissä nälkäinen kotijoukkue. Liiganousija Jukurit avasi kautensa kahdella kotipelillä ja raapi niistä toisessa avausvoittonsa kaatamalla KalPan.

Erityismausteensa otteluun tuo, että Lukon päävalmentaja Juha Vuori johtaa joukkueensa ensimmäistä kertaa liigapelissä Risto Dufvan joukkuetta vastaan. Vuori oli Lukossa neljä vuotta Dufvan kakkosvalmentajana.

Miehet katselivat toisiaan eri aitioista jo Pitsiturnauksessa, jossa Lukko voitti 2-0, mutta nyt pelissä on sarjapisteiden myötä aivan erilainen panos.

- Enemmänkin mielessä on se, mitä joukkueen oma tekeminen on, Vuori kuittasi.

Lukosta Jukureihin siirtyi Dufvan mukana yhteensä seitsemän pelaajaa. Turo Asplund, Olli Sipiläinen, Jesper Piitulainen, Nestori Lähde, Antti Jaatinen, Miika Koivisto ja Ville Hyvärinen luistelevat varmasti askiin erityisen nälkäisinä. 

Kun pelaajat rokottavat vanhoja seurojaan, puhutaan oman koiran puremisesta. Hieman rajumpaa urheiluretoriikkaa käyttäen Jukurien kohdalla taitaa olla kysymys pois potkitusta koiralaumasta, joka haluaa raadella vanhan isäntänsä.

Niin voi päätellä esimerkiksi Jukurien ykkössentteriksi päässeen Turo Asplundin haastattelusta, jonka hän antoi Länsi-Savolle. Asplund kuvaili, että tulo Mikkeliin oli helppo päätös alkujärkytyksen jälkeen. Toisin kuin kuudella muulla, Asplundilla oli Lukon kanssa sopimus, joka purettiin.

- Aloite sopimuksen purkuun tuli Lukon puolelta. He eivät nähneet hankintojen ja jatkosopimusten myötä, että minulle olisi ollut sopivaa roolia. Kahden kärkisentterin paikat olivat täytetty, Asplund kertoi Länsi-Savolle.

Asplund nakutteli Lukon kakkossentterinä viime kaudella tehopisteet 13+21 ja pääsi kauden jälkeen vielä tekemään maajoukkuedebyyttinsä.

- Viime kausi ei mennyt omasta mielestä kovinkaan huonosti ja vielä tuollaisia uutisia tuli kesken talven, hän hämmästeli.

Vuori myönsi, että viime kauden lukkolaisilla on varmasti näyttöhaluja, mutta muistutti, että Lukollakin on paljon uusia pelaajia, jotka haluavat näyttää.

Niin ikään Raumalta Mikkeliin vaihtanut Jukurien myyntijohtaja Joni Vesalainen muotoili asian suoremmin. Hän totesi Radio Cityn haastattelussa, että Raumalta pois potkitut pelaajat uhkuvat näyttöhaluja.

Vesalainen apureineen on pistänyt tuulemaan, sillä Jukurien avausviikonloput kotipelit ilmoitettiin loppuunmyydyksi. Kiitokseksi siitä Jukurit tarjoaa torstaina jokaiselle katsojalle ilmaisen makkaran, jotka Vesalainen on tilannut Raumalta. 

– Kivikylän mies ei meinannut uskoa, kun tilasin peliin 4 200 makkaraa. Minuutin hiljaisuuden jälkeen hän totesi, että kyllä makkarat toimitetaan, Vesalainen naureskeli MTV:lle.