Poikkeuksellisen jännittävä debyytti

Lukosta Ässiin siirtynyt puolustaja Juho Tommila pelasi Pitsiturnauksessa ensimmäisen ottelunsa patapaidoissa. Vastustaja oli heti hänen kasvattajaseuransa Lukko. Peli ei siis ollut hänelle pelkästään yksi muiden joukossa.

- Aika kutkuttavaa oli, kun bussilla ajettiin hallin pihaan. Joka vuosi Pitsiturnaus on vähän jännittänyt, mutta nyt oli vielä normaalia enemmän perhosia vatsassa. Ensimmäisen vaihdon jälkeen ne sieltä onneksi poistuivat, Tommila hymyili.

Vaikka paidan väri oli vaihtunut paikalliskilpailijasta toiseen, ei Tommila saanut kuulla jäällä erityistä kuittailua tilanteestaan. Nykypäivänä siirrot ovat ammattilasiten keskuudessa ehkä ymmärrettävämpiä kuin joskus aikaisemmin.

"Oli joskus henkisesti aika vaikeaa, kun rytmiin ei päässyt kunnolla kiinni"

- Kesällä juteltiin asiasta kavereiden kanssa, mutta kaukalossa ei tullut oikeastaan mitään kommentteja tilanteesta.

Tommila ei päässyt missään vaiheessa Lukon eniten pelaavien puolustajien joukkoon. Porin siirtymisen suurimpana tavoitteena oli, että hän saisi enemmän peliminuutteja.

- Tavoite olisi vakiinnuttaa peliaika mahdollisimman korkealle tasolle. Viime vuosina olen saanut pelata välillä enemmän, mutta sitten minuutteja ei enää seuraavina viikkoina välttämättä tullut. Oli joskus henkisesti aika vaikeaa, kun rytmiin ei päässyt kunnolla kiinni, Tommila mietti.

Hän uskoo aidosti, että Porissa edessä on uran kannalta iso askel eteenpäin.

- Hyökkäyspäässä pystyn huomattavasti nähtyä parempaan. Mikäli saan itseluottamuksen maksimitasolle, uskon tekeväni hyvää tulosta. Haluan olla kokonaisvaltainen kiekollinen puolustaja liigassa, Tommila kiteytti.