Jesse Virtanen kehui vuolaasti: "Pitkäsen kannattaa ampua aina"

Jesse Virtanen oli monessa mukana Rinkelinmäen illassa. Hän torpedoi myös Philippe Cornet'n läpiajon. Kuva: Juhani Salo

Lukon ykköspuolustajaksi nousseella Jesse Virtasella oli unelmailta Rinkelinmäellä.

Virtanen nousi merkittävään rooliin kolmessa ensimmäisessä osumassa, kun raumalaisjoukkue avasi vihdoin voittotilinsä SM-liigassa.

Ensin hän torpedoi HPK:n kanadalaishyökkääjän Philippe Cornet'n läpiajon liukkaan luistelunsa ansiosta ja järjesti Lukolle avausosuman tuoneen 5–3-ylivoimaan. Perään siniviivaveto painui HPK:n tähtihyökkääjän Niko Kapasen jalan kautta verkkoon. Jatkeeksi tuli vielä pohjustus Peter Tiivolan 3–0-johtomaaliin.

– Kieltämättä itsellä oli hyvä ilta, mutta tärkeintä oli kolme pistettä. Pelasimme ihan hyvin ensimmäisissä peleissä, mutta voittoja ei vaan tullut, Virtanen summasi.

Tällä kertaa onnetarkin oli Lukon puolella. Kiekot pomppivat raumalaisille suopeasti useassa tilanteessa. Kun HPK tarjoili vielä tukun lahjapaikkoja, voittopaketti oli koristenaruja vaille valmis.

– Ehkä kaverilla ei ollut paras iltansa, mutta oma peli oli kuitenkin tärkein juttu. Nyt vire oli hyvä alusta lähtien – ja se toi kaivatun tuloksen.

Epävarmat HPK-vahdit helpottivat Lukon urakkaa. Alkusyksystä loistanut Emil Larmi suli nyt kotiyleisön edessä. Kolmen takaiskun jälkeen tilalle vaihdettu Nathan Lawson haparoi vielä enemmän.

Lukon viides osuma oli imaisujen imaisu. Ilmari Pitkäsen ranneveto painui verkkoon kaukaa. Se oli nelosketjun laiturille jo illan toinen osuma.

– Kun kaverilla on noin kova ranne, kannattaa ampua aina heti siniviivan jälkeen, Virtanen virnuili.

Virtanen kellotti tiistai-illan suurimmat minuutit (25.02) ja hoiti oman osuutemsa komealla tehosaldolla +3.

Viime kaudella A-maajoukkueeseen noussut puolustaja on nyt koko SM-liigan neljänneksi kovin urakoija heti Jukureiden Miika Koiviston sekä kärppäkaksikon Lasse Kukkonen-Shaun Heshka jälkeen.

– Sen takia tätä tehdään, että vastuuta tulisi paljon. Tavoitteena on olla kentällä siinä vaiheessa, kun pelejä ratkaistaan, Virtanen tuumi.

Seuraava haaste odottaa jo keskiviikkoiltana, kun Lukko kohtaa Pelicansin Raumalla.