Pitkänen vietti harvinaista kahden maalin tehoiltaa

Lukon nelosketjun laitahyökkääjä Ilmari Pitkänen vietti harvinaista tehoiltaa tiistaina, kun Lukko haki vierasvoiton HPK:sta lukemin 1-5. Pitkänen viimeisteli Lukon kaksi viimeistä osumaa ja muisteli pelin olleen hänen ensimmäinen kahden maalin liigailtansa. 

- Ei niitä ainakaan ihan hirveän paljon ole ollut, Pitkänen virnisti.

Näin on, sillä 26-vuotias Pitkänen on tehnyt parhailla liigakausillaan Bluesissa 2013-14 ja 2015-16 kummallakin seitsemän maalia. 

Karmeisiin kiekonmenetyksiin ja harhasyöttöihin sortunut HPK ojenteli Lukolle kasapäin aikaisia joululahjoja, joita Pitkänen sai availla. 

Hän pääsi kuittaamaan 0-4-osuman sillä kertaa HPK-puolustaja Teemu Suhosen menetettyä kiekon kulmassa. Vielä pahempi töppäys sattui 1-5-maalissa HPK:n kanadalaisvahti Nathan Lawsonille, joka suorastaan imaisi Pitkäsen alivoimalla vain maalia kohti heittämän perhosen.

- Välillä menee vähän helpommat ja välillä enemmän tehdyt. Ei siinä sen kummallisempaa, Pitkänen kuittasi.

Hän muistutti, että Lukko pelasi kaikenkaikkiaan hyvän vieraspelin vakuuttavasti torjuneen maalivahti Antti Karjalaisen edessä.

- Puolustuksellisesti pelattin sellainen taisteluvieraspeli. Ei noin montaa blokkia ole ollut aikaisemmissa peleissä yhteensä, eikä kaveri juuri päässyt irtokiekoille maalin edessä, Pitkänen huomautti.

- Aika pieniä asioita korjata, mutta isoja tuloksen kannalta.

Tulos oli Lukon ensimmäinen voitto tämän kauden liigassa, mutta Pitkänen ei lähtenyt mitenkään hehkuttamaan sen merkitystä joukkueelle.

- Ei sen pitäisi niin paljon vaikuttaa, vaikka tietysti voittaminen on kivempaa kuin häviäminen. Se on kulunut fraasi, mutta vaan niin totta,