Pitkänen paikkaa Lähteen jättämän aukon

Jukurit teki täsmähankinnan, kun seurassa varmistui nelosketjun laitahyökkääjän Nestori Lähteen, 28, vamman laatu. Lähde ei palaa kaukaloihin tällä kaudella.

Ilmari Pitkänen (vas.) edusti toissa kaudella Bluesia. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Jukurit pestasi loppukauden kestävällä sopimuksella Lähteen korvaajaksi toisen pirkanmaalaisen, Ilmari Pitkäsen, 27, joka kiekkoili viime kauden Lukossa tehopistein 6+12. Pitkäsen sopimuksessa on kuukauden koejakso.

Jukureista tulee jo Pitkäsen liigauran viides seura. Kahdeksan vuotta sitten Liigassa debytoinut Pitkänen on edustanut myös Jokereita, Bluesia ja SaiPaa.

Nykyisin Ylöjärveen kuuluvassa Viljakkalassa syntynyt Pitkänen on Hämeenkyrön Hokkarien kasvatti. Tosin hän voitti Suomen mestaruuden C- ja B-junioreissa Jokereissa.

Pitkäsen liiga-ajan tilastot osoittavat 277 pelattua ottelua ja tehopisteitä 25+35. Eniten 58 juniorimaaottelua pelanneen hyökkääjän pelityylistä kertovat 300 jäähyminuuttia.

Jukurien hyökkääjistä viime otteluista ovat olleet loukkaantumisten takia sivussa Lähde ja Janne Ritamäki, jonka on tiedotettu olevan sivussa joitakin viikkoja.

Jukureissa vain kymmenen pelaajaa on saanut kymmenen ensimmäisen kierroksen aikana kokoon enemmän kuin yhden tehopisteen. Seuraavan kerran torstaina JYPiä vastaan kotonaan pelaavan mikkeliläisseuran kultakypäräiseksi (Miika Roine) pääsee viidellä (2+3) tehopisteellä.

Alkukauden yllätyspelaaja Jukureissa on ollut joukkueen pörssikakkosena pistein 2+2 oleva 22-vuotias laitahyökkääjä Ville Leskinen. Pieksämäkeläiskasvatti debytoi Liigassa viime kaudella yhdeksän ottelun verran.