Pitkän linjan Ilves-valmentaja SaiPaan

Värimaailma säilyy. SaiPan keltamustiin väreihin siirtyvä Sami Hirvonen on urallaan valmentanut molemmissa Tampereen liigaseuroissa. Tapparan päävalmentajana Hirvonen työskenteli 2010–11.

Sami Hirvonen liittyy SaiPan valmennusryhmään. Päättyneellä kaudella tamperelainen 43-vuotias Hirvonen toimi Ilveksen A-nuorten päävalmentajana. Hän on myös toiminut Tapparan Liiga-joukkueen päävalmentajana kahdella eri kaudella.

Edelliskauden valmennustiimistä jatkavat Tuomo Ropo ja Janne Valtonen, heillä on yksi kausi sopimusta jäljellä. Jussi Huhtala on osa tiimiä fysiikkavalmennuksen osalta.

Hirvosen mukaan ensimmäinen kontakti SaiPan osalta tuli Tero Lehterältä.

– Juttelimme Teron kanssa pitkät pätkät eri asioista ja tehtävä kiinnosti välittömästi. Kun SaiPasta otettiin organisaation suunnasta yhteyttä kiinnostus kasvoi entisestään. Kun sitten kävin Lappeenrannassa tutustumassa Markon (Ek) ja Timon (Tersa) johdolla organisaatioon, SaiPasta välittyi erittäin asiallinen kuva. Prosessi ei ollut pitkä, kun molempien intressit kohtasivat nopeasti. Sormet syyhyävät hommiin ensi viikosta alkaen.

Edellinen kausi päättyi Ilveksen A-nuorten osalta puolivälierissä finalisti Ässiä vastaan.

– Valmennuksessani oli edelliskauden "mestarijoukkue", josta viimeisessä ottelussa oli jäljellä kaksi pelaajaa. Menimme kuitenkin kauden aikana yksilöinä kovasti eteenpäin ja sitä kautta myös joukkueena.

– Jos mietin SaiPaa ja menestymistä, samaa vaaditaan. Emme voi vain kerätä kuorrutetta kakun päältä, vaan meidän pitää pystyä kehittämään pelaajia jotta joukkue kehittyy, Hirvonen linjaa.

Lehterä halusi juuri Hirvosen ja Ropon tiimiinsä:

– Sami tuo tukea joukueen pelifilosofiaan ja yksilön valmentamistapaan. Hän uskaltaa olla!

Lehterän mukaan valmennuksen roolitus on mietitty, mutta kaikkea ei olla lyöty lukkoon.

– Kaikki osallistuvat tekemiseen. Tiedossa on mitä kukakin tulee tekemään, mutta asiat hioutuvat elo-/syyskuussa uomiinsa.

Päättyneellä kaudella sarjajumboksi jäänyt SaiPa on jo aloittanut yhteisen kesätreenijaksonsa, jossa harjoituksia on kahdesti päivässä. Myös jäällä käydään pari kertaa viikossa.