Pitääkö Ilveksen saama jättisakko paikkansa? – toimitusjohtaja ohjaa kysymykset SM-liigalle

Michael Keräsen kesken kauden tapahtunut siirto KHL-seura Jokereista SM-liigaseura Ilvekseen on jälleen tapetilla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kiekkoareenan käsiinsä saaman asiakirjan mukaan Ilves on saanut 100 000 euron sakon hankittuaan Michael Keräsen kesken kauden KHL-seura Jokereista.

SM-liigan johtoryhmän päätöksen sisältävässä asiakirjassa todetaan, että ”Ne Jokerien pelaajat, joilla on sopimus kauden alkaessa Jokereiden kanssa, eivät voi tehdä sopimusta yhdenkään liigajoukkueen kanssa ko. kaudella. Ei vuokrapelaajina tai ns. ulkomaalaisen joukkueen kanssa?

Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto vahvistaa nähneensä asiakirjan, mutta ei ota sen sisältöön kantaa. Honkalehto ei myöskään kommentoi, onko asiakirja aito. Niin voi kuitenkin Honkalehdon vastauksesta päätellä.

– Olen nähnyt dokumentin, Liiga saa halutessaan kommentoida. Minulla ei ole siihen mitään kommentoitavaa, Honkalehto toteaa.

Asiakirjan mukaan Liigan johtoryhmä päätti esittää Liigahallitukselle, että Ilvekselle lankeaisi 100 000 euron sakko. Samalla se sopi seuraavan vastaavan rikkeen sanktioksi 150 000 euroa.

– Todettiin, että Ilves on rikkonut johtoryhmässä sovittuja käytäntöjä. Raskauttavana asianhaarana todettiin tietoinen rike sen jälkeen, kun asia oli varmistettu, asiakirjassa sanotaan.

Ilvekseen kohdistuvasta sakkouhasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kiekkoareena puolestaan uutisoi ensimmäisenä Keräsen siirtyvän Jokereista llvekseen ja tiedusteli myös, onko seuralla varaa pelaajan palkkaamiseen.

Kiekkoareena ei tavoittanut SM-liigan toimitusjohtajaa Riku Kallioniemeä vastaamaan kysymyksiin sanktion paikkansapitävyydestä.