Pikkuleijoniin odotetaan yhä vahvistuksia

Lähteekö Miro Heiskanen vielä alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin? Hänelle on ainakin paikka auki. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Juuso Niemisen valmentamat Suomen alle 18-vuotiaat aloittavat oman MM-urakkansa torstaina Slovakian Popradissa. Millä kokoonpanolla, se on vielä auki.

Suomi ei ole vahvistanut MM-kisaryhmäänsä, ainoastaan leiriryhmänsä.

Osa pikkuleijonien kisapasseista leimattiin jo keskiviikkona, mutta osaan lyödään leima vasta urakan käynnistävän Slovakia-ottelun alla.

Suomi odottaa edelleen mahdollisia vahvistuksia ryhmäänsä. Liigan välierissä pelaavat HIFK:n Miro Heiskanen ja JYPin Urho Vaakanainen olisivat Niemisen ryhmään mieluisia lisäyksiä.

Myös Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa on pelaajia, joiden kohtaloa tarkkaillaan. Portland Winterhawksin Henri Jokiharju sekä Kingston Frontenacsin Linus Nyman ja Eemeli Räsänen taistelevat vielä WHL:n ja OHL:n pudotuspeleissä.

– On selvä, että kovin pitkään ei voi odottaa. Se on tärkeä juttu, että joukkue saadaan nopeasti yhtenäiseksi, Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama muistuttaa.

Hän seurasi vielä keskiviikkona tapahtumia Raumalta käsin. Slovakiaan hän matkustaa pelipäivänä.

Suomen maalivahtiasetelma on selvä, eikä HPK:n Ukko-Pekka Luukkosen tai Lukon Lassi Lehtisen tarvitse odotella kisapassin leimaamista.

– On semmoinen tunne, että U-P ja Lassi ovat aika liki maailman kärkikaksikkoa, Urama heittää.

– Se puoli on varmasti meillä ihan turnauksen kärkeä.