Pikkuleijonien ykköstähti Miro Heiskanen: "Jatketaan siitä mihin viime vuonna jäätiin"

Miro Heiskanen (oik.) on ollut Suomen ykköstähti alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. Kuva: Andreas Robanser
Miro Heiskanen (oik.) on ollut Suomen ykköstähti alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. Kuva: Andreas Robanser

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue eli Pikkuleijonat on edennyt Slovakiassa pelattavissa MM-kisoissa jo välierävaiheeseen, jossa vastaan asettuu lauantaina Venäjä.

Kisojen ykköstähti on toistaiseksi ollut HIFK-puolustaja Miro Heiskanen, joka johtaa puolustajien pistepörssiä ylivoimaisesti tehopistein 2+10 viiden ottelun jälkeen.

- Ihan hyvät fiilikset toistaiseksi. Turnaus on mennyt hyvin. Viisi voittoa viidestä pelistä, niin kyllähän siitä hyvä fiilikset jää, Heiskanen toteaa.

Heiskanen oli jo viime vuonna 16-vuotiaana mukana maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa. Tämän vuoden voittokulku onkin hyvää jatkoa sen joukkueen tarinalle.

- Sellainen fiilis, että jatketaan siitä mihin viime vuonna jäätiin. Toivotaan, että pystymme jatkamaan nämä jäljellä olevat kaksi peliäkin vielä samalla lailla.

Suomi johti torstaina puolivälierässä Tšekkiä jo 5-1 ennen ottelun puoltaväliä, mutta päästi tšekit vielä tasoihin ja ottelussa edettiin jatkoajalle, jonka Pikkuleijonat kuitenkin hoiti. Venäjää vastaan vastaavanlaiseen hölmöilyyn ei ole enää varaa.

- Pitää vaan pystyä pelaamaan paremmin johtoasemassa. Emme me voi päästää enää kaveria mukaan peliin, jos johdamme usealla maalilla. Pitää pystyä pelaamaan omaa peliä niin kuin ottelun alussakin, Heiskanen pohtii.

Puolustus onkin Suomen ykköskehityskohde välierän edellä.

- Emme voi tietenkään päästää viittä maalia niin kuin viime pelissä. Puolustusta pitää ehdottomasti parantaa. Toisaalta hyökkäys on sitten taas ollut tosi hyvää.

Välierävastustaja Venäjä ei ole ollut kisoissa parhaimmillaan. Se hävisi USA:lle ja voitti sekä tšekit että slovakit vasta jatkoajalla. Heiskanen ei kuitenkaan lähde aliarvioimaan tulevaa vastustajaa.

- Kova peli siitä tulee. Heillä on paljon hyviä pelaajia, niin eiköhän taso kovene näistä viime peleistä.

Suomen ykköspuolustajana pelaava Heiskanen on vain yhden pisteen päässä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen puolustajien piste-ennätystä hallussaan pitävästä Ryan Murphystä. Miehen arvio omasta pelistään on silti suomalaiseen tapaan vaatimaton.

- Ihan hyvin on mennyt, ja tullut pisteitäkin. Toivotaan, että jatkuu samalla lailla.

- Aika samalla lailla olen pyrkinyt pelaamaan kuin Liigassakin. Täällä pystyy jonkin verran enemmän hyökkäämään, mutta yritän kuitenkin pelata sitä omaa peliäni.

Heiskanen lähti arvokisoihin kesken seurajoukkueensa kauden, koska HIFK:lla on edessä vielä Liigan pronssiottelu perjantaina illalla. Millaiset mietteet puolustajalupauksella ovat pronssikamppailusta?

- Kyllä ajattelin sen pelin katsoa, jos vaan kerkiän. Toivotaan, että IFK voittaa. JYP on kyllä kova jengi, tiukka matsi siitä varmasti tulee. Mutta siitä lähdetään, että viikonlopun jälkeen minulla on kaksi mitalia.

Suomen ja Venäjän välinen välieräottelu pelataan lauantaina Suomen aikaa kello 16.30. Ottelu näkyy suorana Yle Areenassa ja jälkilähetyksenä Yle TV2:ssa.