Pikkuleijonat jatkaa voittokulkuaan: nyt kaatui Sveitsi

Linus Nyman iski tehot 2+1. Kuva: Leijonat.fi
Linus Nyman iski tehot 2+1. Kuva: Leijonat.fi

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue jatkoi urakkaansa alkulohkon toisessa ottelussa Sveitsiä vastaan. Ottelu ei mennyt yhtä tiukaksi kuin torstain avausottelu Slovakiaa vastaan, vaan Suomi otti kolme pistettä selvällä 5-1-voitolla.

Suomi aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ajassa 07.28, kun Kanadasta saapunut Linus Nyman aloitti kisaurakkaansa ylivoimaosumalla. Sama mies lisäsi vajaa 10 minuuttia myöhemmin Suomen johdon jo 2-0:aan. Joni Ikonen syötti Nymanin molemmat osumat.

Jos pelitapahtumien osalta ensimmäinen erä oli tasainen, niin toisessa erässä Suomi laittoi ison vaihteen silmään ja hallitsi erää selvästi. Heti erän alussa Jesperi Kotkaniemi vei Suomen jo 3-0-johtoon, ja vain reilu minuutti tästä Joni Ikonen iski Nymanin syötöstä lukemiksi jo 4-0.

Kolmannessa erässä Suomen peli passivoitui selvästi ja Sveitsi pääsi peliin mukaan. Tämä kostautuikin ennen erän puoltaväliä, kun Ruotsissa kiekkoileva Nicolas Müller pääsi pääsi iskemään kavennusosuman.

Suomi kuitenkin kuittasi erheensä vain 13 sekuntia Sveitsin maalista, kun puolustaja Otto Latvala avasi kisojen maalitilinsä Kotkaniemen syötöstä.

Nymanin (2+1), Ikosen (1+2) ja Kotkaniemen (1+1) lisäksi ottelussa tehoili myös tehot 0+2 kasannut Kristian Vesalainen.

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina, kun Pikkuleijonat kohtaa iltaottelussa Latvian kello 20.30.