Pikkuleijonat dramaattisten vaiheiden jälkeen välieriin - Miro Heiskasen huikea tehoputki jatkuu

HIFK-puolustaja Miro Heiskanen on vain pisteen päässä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen puolustajien piste-ennätyksestä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
HIFK-puolustaja Miro Heiskanen on vain pisteen päässä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen puolustajien piste-ennätyksestä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Suomi eteni värikkäiden vaiheiden jälkeen alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välieriin Slovakian Popradissa.

Pikkuleijonat näyttivät etenevän murskalukemin jatkoon, kun Suomi johti ottelua avauserän jälkeen peräti 4-1-lukemin Miro Heiskasen, Linus Nymanin, Urho Vaakanaisen ja Aarne Talvitien osumilla.

Vielä toisen erän alussakin näytti hyvältä: Aarne Talvitie iski ottelun toisen osumansa ja vei Suomen jo 5-1-johtoon.

Sen jälkeen alkoi Tšekin rynnistys. Filip Chytil kavensi lukemiksi 5-2 alle kaksi minuuttia Talvitien osumasta. Kun myös Marek Skrvne ja Ondrej Machala osuivat toisen erän aikana, lähdettiin toiselle erätauolle Suomen niukassa 5-4-johdossa.

Kolmaserä oli tiukka. Molemmat joukkueet loivat tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, mutta kiekkoa ei maaliin asti saatu ennen kuin Filip Zadina iski tasoitusosuman ajassa 57.23.

Suomi pääsi pelaamaan erän lopussa vielä kaksi minuuttia ylivoimaa Tšekin ykköstähti Martin Necasin jäähyn aikana, mutta vapauttavaa johto-osumaa ei syntynyt ja ottelussa edettiin jatkoajalle.

Neljällä neljää vastaan pelattu jatkoaika eteni aaltoillen molempien joukkueiden saavan pyörityksiä hyökkäyspäähänsä.

Suomi näytti saavan paikan ratkaista ottelu, kun Suomen vaarallisen maalitilanteen päätteeksi Ondrej Machala joutui sulkemaan kiekon allensa ja Suomi pääsi kahden minuutin ylivoimalle. Vain kahdeksan sekuntia Machalan jäähyn alkamisesta Kristian Vesalainen otti kuitenkin tyhmän hyökkäyspään jäähyn ja puntit tasoittuivat jälleen.

Pikkuleijonien huono onni kääntyi kuitenkin juuri ratkaisevalla hetkellä: Miro Heiskanen karkasi läpiajoon minuutti ennen jatkoajan päätöstä, mutta ei saanut ohitettua tšekkivahti Jiri Pateraa.

Ottelun sankariksi nousi lopulta TPS-hyökkääjä Santeri Virtanen, joka napautti Heiskasen yrityksestä jääneen irtokiekon sisään ja käynnisti Suomen juhlat 6-5-jatkoaikaosumallaan.

Suomen tehopelaajina ottelussa kunnostautuivat vain pisteen päässä turnauksen puolustajien piste-ennätyksestä 12 tehopisteellään oleva Miro Heiskanen tehoin 1+3, kaksi maalia iskenyt kapteeni Aarne Talvitie, 1+1 tehneet Santeri Virtanen sekä Urho Vaakanainen ja kahden syöttöpisteen Kristian Vesalainen sekä Jesse Ylönen.

Suomen välierävastus selviää iltaotteluna pelattavassa kamppailussa Venäjä-Slovakia. Välierät pelataan lauantaina.