Pikkarainen pääsee videotreffeille

TPS:n Ilkka Pikkarainen päätyy torstai-illan tapahtumien jälkeen odotetusti Liigan päävideotuomarin syyniin. TPS-hyökkääjä taklasi rumasti Ässien Valtteri Viljasta ja lähti ennenaikaisesti suihkuun ottelun kolmannessa erässä. Otteluvalvoja Samuli Hietarinta vahvisti taiston tauottua tapauksen etenevän kurinpitäjän harkintaan.

Tapauksessa ei juuri jäänyt jossiteltavaa. Pikkaraisen "taklaus" tuli reilusti myöhässä Viljasen jo luovuttua kiekosta, hän liukui tilanteeseen pimeästä kulmasta ja osui porilaispuolustajaa päähän. Viljanen pystyi kuitenkin palaamaan loppuminuuteilla jäälle pukuhuoneessa käytyään.

Ässäluotsi Pekka Rautakallio ei suotta kiihtynyt tapahtuneesta, vaikka pitikin temppua täysin tarpeettomana.

– Viljanen oli jo syöttänyt, hän luisteli ohi ja vielä piti tönäistä. Hyvä puoli siinä oli, että hänellä ei ollut kyynärpää ylhäällä. Mutta minusta tällaiset eivät kuulu tähän lajiin, Rautakallio summasi.

Erikoiseksi Pikkaraisen oikosulun tekee se, että hän on pelannut poikkeuksellisen siististi koko alkukauden. Ennen torstain pelirangaistusta seestyneen turkulaislaiturin tämän sesongin jäähysaldo näytti kahdeksaa minuuttia. Kurinpitokäsittelyssä huomioidaan kuitenkin myös edelliskauden törttöilyt, jolloin Pikkaraista käsitellään "rikoksenuusijana" kolmen aiemman pelikiellon vuoksi.

TPS-valmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli Pikkaraisen tekoa, mutta iloitsi siitä, ettei Viljanen loukkaantunut tilanteessa. 

– Kyllä se yllätti, hän on pelannut hyvän kauden ja erinomaista alivoimaa. Mutta se on nyt historiaa, mennään huomista kohti, Selin tuumasi.