Piitulainen pelasti Jukurit nollasta

Jesper Piitulainen sai vasta nyt kauden maalitilinsä auki. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Joku tuttava saattoi tavoitella torstai-iltana Jukurien pelaajia kyselläkseen kuulumisia, mutta se oli aika turhaa.

Mikkeliläisseuran pukukopin ovet sulkeutuivat palaverin, ja ilmeisesti vähän pidemmän sellaisen, merkiksi kello 21.30. Sitä ennen oli lupa käydä vain palauttavalla lenkillä ja syömässä.

- Pelin jälkeen sovittiin, että palaveroidaan, kunhan ajatukset ovat laskeutuneet, myönsi loppuunmyydyssä (4200) kotipelissä HIFK:ta vastaan Jukurien ainoan maalin (1-4) tehnyt Jesper Piitulainen.

Yhdeksän ottelua viisi viikkoa vieneen vamman aikana menettäneelle Piitulaiselle osuma oli kauden ensimmäinen. Jukureille se oli periaatteessa vielä merkittävämpi. Jukurien nousijajoukkue ei ole vieläkään jäänyt liigapeleissään maalitta.

- Lähdimme huonosti ja veltosti liikkeelle. Nopeasti näki, että on tulossa vaikea ilta. Saimme käännöstä aikaan vasta kolmannessa erässä, Piitulainen kuvaili.

Etelä-Savon turuilla ja toreilla olisi tietty puhuttu, ettei Jukureista ole haastamaan isoa ja pahaa IFK:ta, ellei Jukurit olisi käynyt jo kauden alkuvaiheessa nöyryyttämässä IFK:ta Helsingissä vierasvoitolla 2-1.

"Kaksi hammasta lähti edestä ylhäältä juuriaan myöten."

Kahdessa hyökkäävimmässä ketjussa omimmillaan oleva Piitulainen aloitti kauden Miika Roinen ja Turo Asplundin rinnalla. Paluun jälkeen paikka on ollut alempana, mutta kuitenkin ylivoimaviisikoissa.

- Kauden alku oli kolmikoltamme pirteä, mutta tulos vain jäi silloin piippuun. Nyt Roine ja Asplund ovat saaneet tuloksesta kiinni.

Piitulainen koki kovia tiistaisessa kotitappiossa KooKoota vastaan. Hän odotti hyökkäyssiniviivalla syöttöä Topi Nättiseltä, kun kiekko kimposi yllättäen suoraan Piitulaisen suuhun.

- Eräs valmentaja (Risto Dufva) on sanonut, että kun on vaikeaa, on vaikeaa. Kaksi hammasta lähti edestä ylhäältä juuriaan myöten. Onhan hampaita lähtenyt ennenkin, mutta tämä oli aika tälli, kertoi IFK:ta vastaan kokomaskilla pelannut Piitulainen.

Jos movember-viiksisen Piitulaisen näkee nyt hymyilevän suu ammollaan, jaa katsojakin aika ammolleen hämmästelemään.

"Se on totta, ettei Jukurien myyntiosasto saa taatusti nyhdettyä Savonlinnasta ensimmäistäkään tukieuroa!"

Piitulainen on aito eteläsavolainen, vaikkei Jukurien kasvatti olekaan. Mikkeliä perinteisempi kiekkokaupunki Savonlinna on myös Etelä-Savoa, ja Piitulainen on Savonlinnan Pallokerhon kasvatti. Hänen ukkinsa oli aikanaan SaPKon joukkueenjohtaja, ja Petteri-isäkin on lähes yhtä kova kiekkomies.

- Kalevankankaan katsomossa on alkanut näkyä tuttuja, kuorestaan tulleita, kasvoja. Tosin eihän kukaan savonlinnalainen myönnä tulevansa Mikkeliin Jukureita katsomaan, vaan sitä vierasjoukkuetta, Piitulainen hymähtää.

- Ja se on totta, ettei Jukurien myyntiosasto saa taatusti nyhdettyä Savonlinnasta ensimmäistäkään tukieuroa!