Petu hyvästelee TPS:n pystypäin: "Ei ihan paska seura enää"

Petteri Nummelinin paljon puhuttu paluu TPS-paitaan jäi lopulta kahteen kauteen. Kahden rikkonaisen sesonginjälkeen kasvattajaseura ei enää näe käyttöä 43-vuotiaalle puolustajalegendalle, Nummelin aikoo kuitenkin vetää luistimet jalkaan tulevallakin kaudella.

Monista huhuista huolimatta Nummelin ei vahvistanut eikä kiistänyt sen paremmin Norjaa kuin TUTOakaan tulevaksi suunnakseen.

– Pelit jatkuvat, se on ihan satavarmaa, salamyhkäinen Nummelin tuumasi haikaillen hymyssä suin menestyksekästä ja maksukykyistä työnantajaa.

Ottelun jälkeen tunteet olivat pinnassa Turkuhallilla. Fanit lauloivat katsomossa pitkään muun areenan jo tyhjennyttyä, ja etenkin Nummelin sai sankarin jäähyväiset. Pukukoppikäytävällä tapahtui toisenlainen kohtaaminen, kun toinen TPS-legenda Saku Koivu etsi ystävänsä käsiinsä ottelun jälkeen.

– Saku vain kysyi, oliko se tässä sitten, halattiin ja lähdettiin menemään. Parempi kai, ettei tällaiset äijät liikaa ala puhumaan, Nummelin sanaili.

Tämänkertaiset TPS-kaudet olivat Petulle lukuisten vammojen myötä raskaita. Viimeiset pudotuspelit Kärppiä vastaan hän urakoi murtuneella kädellä. Taiston tauottua jälkimaku konkarin suussa oli tylystä jatkoerätappiosta huolimatta vähintäänkin kohtuullinen.

– Kyllä tästä positivinen maku jäi. Saatiin joukkueesta irti se, mitä mäillä loukkaantumisilla ja miehillä voitiin. Paljon hyviä asioita mahtui kauteen, ei tämä ole ihan paska seura enää, jos sellaista on viime vuosina puhuttu.

– Olihan tämä silleen karu tapa päättää kausi, 2–0 -johdossa viimeiseen erään ja siitä tappio jatkoajalla. En edes tiedä, miten se meni maaliin, toivoin vaan, että kiekko olisi ollut sivuverkossa ulkopuolella. Mutta osoitettiin taas, että pystymme pelaamaan Kärppien tasoista joukkuetta vastaan, Nummelin pohti.