Pettymys taka-alalle ja mukaan pudotuspelitaistoon

Niko Ojamäki pelaa loppukauden A-Ässien mukana. Kuva: Juhani Liuhala

Porin Ässien kausi päättyi tällä kaudella jo runkosarjaan. Pelaajille kyseinen hetki on aina iso pettymys. Ässien leirissä nuoret pelurit ovat kuitenkin saaneet siirtää oman pettymyksensä taka-alalle, sillä seuran A-juniorit pääsivät pudotuspeleihin. Edustuksen joukkiosta peräti kahdeksan pelaajaa päätti jatkaa kauttaan A-Ässien kanssa. Mukaan hyppäsivät muun muassa edustusjoukkueen kolme parasta maalintekijää Aleksi Saarela, Jarno Kärki ja Niko Ojamäki.

- Ei minun täytynyt miettiä yhtään asiaa, vaan päätös oli aivan selvä. Pelaaminen on aina kivaa ja kasvattajaseurassani haluan ehdottomasti jotain voittaakin. Edustuksen kanssa kausi loppui torstaina, ja jo seuraavana päivänä olimme matkalla Kuopioon A-Ässien kanssa. Siinä sai pettymyksen siirrettyä aika kivasti pois mielestä, Ojamäki totesi.

"Piti lopulta laittaa aivot narikkaan, ja luistella vaan tosi lujaa"

Siirtymä ammattilaisten täyttämästä liigasta intoa huokuvaan nuorten SM-liigaan on pelaajille yllättävän iso loikka. Pelitavallisesti sarjat ovat hyvin erilaisia keskenään. Ojamäki myöntääkin, ettei loikka sujunut häneltäkään saumattomasti.

- Kyllä ensimmäisessä pelissä oli aika paljon totuttelua kokonaisuuteen. Piti lopulta laittaa aivot narikkaan, ja luistella vaan tosi lujaa. Liigassa pelaaminen on usein enemmän virheiden kyttäystä ja samalla totta kai varovaisempaa pelaamista. Junnuissa mennään vauhdilla, eikä asioita mietitä erityisen monimutkaisesti, Ojamäki naurahti.

A-Ässät kohtaa lauantaina alkavissa pudotuspeleissä Espoon Bluesin. Myös espoolaisten riveissä vilisee iso kasa tällä kaudella liigassa tahkonneita pelureita. Materiaaleja katsomalla joukkueet ovat varsinkin hyökkäyksiensä osalta poikkeuksellisen kovia nuorten SM-liigaan. Tiedossa lieneekin maalirikkaita pelejä.

- Oma fiilis on odottava ja ehkä hiukan jännittynytkin. On aivan varma juttu, ettei kaukalossa peruutella yhtään. Molemmat ryhmät lähtevät voittamaan taistoja pääasiassa hyökkäyspelinsä avulla, ja tiedossa on takuulla mielenkiintoisia kohtaamisia, Ojamäki painotti.

Puolivälierät alkavat lauantaina Porissa. Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä voittaja ratkotaan paras kolmesta systeemillä.