Petri Hietanen: "Kenellekään ei tule isoa osuutta"

Ilveksen osakas Petri Hietanen on kolmasosa seuran siirtymävaiheen hallituksesta. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ilveksen osakas Petri Hietanen on kolmasosa seuran siirtymävaiheen hallituksesta. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Eräs uuden Ilveksen tulevista suuromistajista, rakennusalan yrittäjä ja jo nykyinen Ilveksen pienosakas Petri Hietanen marssi Ilves-Hockey Oy:n Takojankadun toimistolla yhtiökokoustilasta median eteen vakain askelin.

Hietanen kertoo neuvotelleensa Ilveksen omistajuusvaihdoksista jo parin vuoden ajan.

- Olen neuvotellut tätä omistajanvaihdosta Vincent Manngardin kanssa noin pari vuotta. Viime syksynä saimme sitten viimein konkreettisempaa tulosta aikaiseksi, Hietanen kertoo.

Neuvottelut olivat pitkään vaikeita ja junnasivat paikallaan. Hietasen oli vaikeaa arvioida tämän syitä.

- Sitä en tiedä, miksi hän teki sen niin vaikeaksi. Ehkä hän odotti, että löytää ne oikeat henkilöt, kenelle hän lähtee sitä osake-enemmistöään siirtämään.

Syksyn tapahtumien jälkeen neuvottelut olivat kuitenkin lopulta paljon helpommat.

- Loppujen lopuksi meillä oli aika helpot neuvottelut. Tämä nykyinen taloustilanne vaikutti neuvotteluihin, ja "Vinnie" kyllä ymmärsi, kuinka syvällä tässä mennään, Hietanen sanoo.

Ilves-kannattajat ovat vaeltaneet viimeiset vuodet murheen alhossa. Hietasen mukaan nyt on aika korkata kuohuvat ja vetää iloisempi ilme kasvoille.

- Kyllä, kun tällainen historiallinen kokous on ollut ja Vincent on luopunut pääomistajuudestaan, niin nyt saa juhlia, ja kaikki voimme jo huomenna mennä halliin.

Vaikka Ilveksen isoiksi omistajiksi on tulossa rahamiehiä aina Tuukka Raskia myöten, ei tavallisiakaan faneja ole unohdettu.

- Tämä ei ole vain meidän suurimpien sijoittajien asia, vaan meidän kaikkien asia. Yhdessä me tämän teemme, Hietanen muistuttaa.

Petri Hietanen asteli median eteen määrätietoisesti. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Petri Hietanen asteli median eteen määrätietoisesti. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tavalliset fanit pääsevät osallistumaan uuden Ilveksen nousuun joukkorahoituskampanjan kanssa.

- Kyllä joukkorahoitus toteutuu, tämä on meille kaikille. Yksityiskohdista täytyy jutella Share Ilveksen kanssa vielä, mutta kyllä se kampanja lähtee jo keväällä käyntiin.

Siirtymävaiheen hallitukseen nimettiin Risto Jalo, Petri Hietanen ja Jukka Hirsimäki. Tuleva aikataulu on ainakin alkuvaiheessa hyvin ripeä.

- Tämä uusi hallitus, joka nyt nimettiin, järjestäytyy huomenna. Suunnattu osakeanti aloitetaan ylihuomenna torstaina. Meillä on alustavia merkintöjä 300 000 euron edestä, joten tästä tämä lähtee.

Ilveksen tilanne on ollut viimeiset vuodet suorastaan surkea. Hietasen mukaan nyt alkoikin olla viimeiset hetket tehdä tämä muutos.

- Kyllä minä sen näin sanoisin, että nyt oli viimeinen mahdollisuus.

Useat Ilves-henkiset tahot ovat todenneet olevansa valmiita sijoittamaan Ilvekseen suuria summia rahaa, kunhan Manngard siirtyy sivuun. Uskooko Hietanen heidän lunastavan nyt lupauksiaan, kun amerikkalaismiljonääri ei ole enää missään tekemisissä seuran kanssa?

- Kyllä uskon. Mitä itse olen henkilökohtaisesti ollut yhteydessä, ja "Ripa" myös, niin kyllä uskon.

Seuran tiedotteen mukaan osakeannilla haetaan seuraan sijoituksia vähintään puolentoista ja enimmillään kolmen miljoonan euron verran. Hietanen on summan suhteen optimistinen.

- Uskon, että saamme kasaan maksimimäärän, varsinkin kun siihen tulee joukkorahoitus vielä mukaan.

Vincent Manngard lähipiireineen omisti Ilves-Hockey Oy:stä yli puolet. Hietasen mukaan uusista omistajista kukaan ei tule nousemaan lähellekään samanlaisia prosentteja.

- Yhdellä osakkaalla tulee olemaan maksimissaan kymmenen prosenttia. Teemme tähän sellaisen omistuspohjan, jossa kenelläkään ei ole isoa osuutta, Hietanen selventää.

Käytännön toiminnassa suurin muutos astuu voimaan maaliskuun alussa, kun Risto Jalo on nimetty Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtajaksi 6. maaliskuuta alkaen.

- Minun mielestäni saimme parhaan mahdollisen keulakuvan tuohon, kenet voimme saada. Olen erittäin tyytyväinen siihen valintaan.