Perttu Lindgren jatkaa Davosissa vielä ensi vuosikymmenellä

Sininen paita ja parhaan pistemiehen tunnuskypärä ovat käyneet Perttu Lindgrenille tutuiksi myös Sveitsissä. Sentterin piste-ennätys SM-liigassa on 66 (23+43) ja Sveitsissä 62 (22+40). Kuva: Pekka Lehmuskallio

Haaveet Perttu Lindgrenin paluusta suomalaiskaukaloihin voidaan haudata pitkäksi aikaa. Lukossa SM-liigan pistepörssin kaudella 2010–11 voittanut Lindgren jatkaa kiekkouraansa vielä pitkään Sveitsin Davosissa.

Lindgren ja perinteikäs sveitsiläisseura pidensivät tamperelaissentterin sopimusta kahdella vuodella. Uusi sopimus ulottuu kauden 2020–21 loppuun.
 

Kesällä 30 vuotta täyttävä Lindgren pelasi Sveitsin liigassa nyt neljännen kautensa. Tämä kausi oli alppimaisemissa uran toiseksi tehokkain: 56 ottelussa syntyi 20 maalia ja 28 syöttöpistettä.

Viime kaudella tahti oli vielä tätä vuottakin hurjempi. Lindgrenin 50 ottelun saldo 22+40=62 oikeutti pistepörssin kakkossijaan Zugin kanadalaisen Pierre-Marc Bouchardin jälkeen.

Davosin mestaruusjahti päättyi tänä keväänä välierissä. Kymmenessä playoff-pelissä Lindgren keräsi 8 (5+3) tehopistettä. Kauden jälkeen edessä oli lonkkaleikkaus, joka pitää Lindgrenin toipilaana pitkälle kesään asti.

Davosia valmentaaa todellinen ikihonka Arno Del Curto. Kuusikymppinen valmentajapersoona on luotsannut samaa seuraa yli 20 kautta putkeen, kaudesta 1996–97 lähtien.

Lindgren puolestaan on nähty suomalaisympyröissä viime vuosina harvakseltaan. Keskushyökkääjä pelasi kaksi A-maaottelua Kari Jalosen valmennuskaudella eli viime vuonna. SM-liigassa Lindgren kiekkoili viimeksi Lukossa 2011–12. Kausi 2012–13 kului kahdessa KHL-seurassa eli Mytischissä ja Amur Habarovskissa.

Ennen Raumalle siirtymistään Ilveksessä varttunut Lindgren pelasi Pohjois-Amerikassa. Pääosa vuodestan hän pelasi AHL:n Texas Starsssa, mutta tamperelainen sai keväällä 2010 tililleen yhden NHL-ottelun myös Dallas Starsin paidassa.