Pentikäinen alppimaisemista DEL-kaukaloihin

Välillä yläparvella. Atte Pentikäinen esiintyi viime keväänä pelitamineissa 11:ssä Kärppien playoff-kamppailussa. Tätä Hakametsän välieräkamppailua Tappara-kasvatti seurasi tv-tasanteelta. Kuva: JP Mikola

Kärppien riveisssä SM-pronssia keväällä voittanut puolustajajärkäle Atte Pentikäinen on ketterä liikkeissään. Vielä alkuviikolla Pentikäisen nimi löytyi itävaltalaisen Grazin pelaajalistalta, mutta ripeiden käänteiden jälkeen hän jatkaakin uraansa Saksan DEL-liigassa.

– Kiekkomaailmassa kaikki tapahtuu niin nopeesti ettei härmänpoika pysy välillä kärryillä. DEL-joukkueen GM soitti ja sano et haluaa mut joukkueeseensa ja päivää myöhemmin ollaan matkalla Saksaan, tien päältä tavoitettu Pentikäinen hymähtää. 

Siirto Itävallasta astetta kovempaan liigaan sujui kivuttomasti.
– Onneks Graz oli ymmärtäväinen ja kaikki suju mutkattomasti. Uusi upee liiga ja mahdollisuus. Kyllä sitä kotonakin oltiin aika ihmeissään, puolustaja hymähtää muttei vielä paljasta, minkä joukkueen kopista nimikyltti jatkossa löytyy.

Pentikäinen on pelannut SM-liigassa 450 runkosarjan ottelua tehoilla 6+44. Luonteesta ja roolista kertovat myös jäähyminuutit, joita on kertynyt 711. Liigauran plus-miinuslukema on 33 pykälää plussalla.

Liigassa Pentikäinen on edustanut Kärppien lisäksi molempia tamperelaisseuroja sekä Porin Ässiä ja Helsingin Jokereita. Lisäksi uran varrelta löytyy kausi Ruotsin Elitserienin (nyk. SHL) Färjestadissa sekä kahden kauden ajalle osunut jakso Slovakian liigan Popradissa.