Pennanen kitkee lätkäpöhöä pois

HPK:n pelaajat ovat omaksuneet uuden päävalmentajan Antti Pennasen ajatuksia hyvin. Kuva: Juha Tamminen

Alkukauden tulokset todistavat, että HPK:n pelaajat ovat ostaneet uuden päävalmentajan Antti Pennasen kauppaamia ajatuksia hyvällä prosentilla.

Kaksi edelliskautta rämpineestä hämeenlinnalaisjoukkueesta on kasvanut syksyn mittaan varteenotettava haastaja SM-liigan kärkiseuroille.

HPK on rakentanut uuden strategian palatakseen Suomen huipulle. Se kiteytyy pitkälti siihen, että pelaajista kehitetään huippu-urheilijoita. Tällä saralla riittää vielä runsaasti työmaata liigatasollakin.

– Pyrimme kitkemään lajia leimaavan lätkäpöhön pois. HPK ei voi antaa tippaakaan siimaa, kun kilpailu kiristyy koko ajan, Pennanen kiteyttää.

Linjanveto vaikuttaa jatkossa entistä enemmän joukkueen kokoamiseen.

– Teemme kaikille selväksi, miten täällä toimitaan – ja valitsemme mukaan sentyyppisiä pelaajia, jotka sitoutuvat näihin periaatteisiin, Pennanen painottaa.

Kova työnteko on tietysti kaiken perusta, mutta siinäkin pitää käyttää järkeä. Välillä lepopäivä voi olla viisaampi vaihtoehto kuin tuplatreeni.

Niinpä HPK hyödyntää entistä enemmän tutkittua tietoa urheilijoiden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Tähän liittyvät olennaisesti ravinto, lepo, uni ja palautuminen. Pelaajia seurataan useilla mittareilla.

– Jääkiekkoilu on tässä suhteessa vielä lapsenkengissä moniin yksilölajeihin verrattuna. Tai puhutaan pikemminkin yksilölajien huipusta. Siellä tiedetään paljon tarkemmin, mitä mikin yksityiskohta vaikuttaa kokonaisuuteen.

Faktapohja koskee myös kaukalotapahtumia.

– Seuraamme pelin muutoksia tarkasti erilaisista tilastoista ja teemme muutoksia tältä pohjalta. Mututuntuma pyritään eliminoimaan kokonaan.

Hämeenlinnassa mietitään tämän kauden ohella myös tulevia vuosia.

– Pyrimme ymmärtämään, mitä huippupeli voisi olla vuonna 2020, Pennanen kiteyttää.