Pelit kovenevat, ja ottelutahti tiivistyy

Runkosarjaa on joukkueesta riippuen jäljellä vielä 13–14 ottelua, mutta kirkastuvan kevään ilmassa alkaa olla jo pudotuspelien merkkejä. Kärppien bussi kaartoi viime yönä lentokentältä jäähallin pihaan kello 02.00 yöllä, ja nukkumaan pelaajat pääsivät aikaisintaan kolmelta.

HIFK – Kärpät ja Kärpät – Ässät otteluiden väliin mahtuu aikaa 20 tuntia.

– Ottelutahti tivistyy, mikä on kevään merkki. Tähän on vain totuttava, päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi lauantaina päivällä.

Helsingin-matka näkyi myös joukkueen aamupäiväharjoittelussa.

– Jäällä oli vain pari pelaavan kokoonpanon pelaajaa plus sitten loukkaantuneet. Loput tekivät sitten jotain muuta, Suikkanen taustoitti.

Se ”muu” on venyttelyä, kevyttä hikilenkkiä, punttien nostoa, kuntopyörän polkemista...

"Ruotsalaissentteri Niklas Olausson on ollut oksennustaudissa, parantunut siitä, mutta on vielä tänään sivussa."

Kärpät on tällä hetkellä kuntopuntarin mukaan mukavassa nousukiidossa. Alkukaudesta pistekeskiarvo keikkui 1,2 kieppeillä kun se nyt viimeisessä 19 ottelussa on 1,84. Tehtyjen maalien keskiarvo on noussut alle kahdesta yli kolmeen per ottelu.

– Ei tässä yksittäistä syytä ole. Olemme vain tehneet kaikki asiat paremmin, ja onhan silläkin merkitystä, että sairastuvalla on vain neljä pelaajaa, Suikkanen muistutti.

Ruotsalaissentteri Niklas Olausson on ollut oksennustaudissa, parantunut siitä, mutta on vielä tänään sivussa. Näin ollen Kärpät lähtee illan Ässät-otteluun täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin perjantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan.

Kärpät ja Ässät taistelevat sarjataulukossa samoista sijoituksista, joten sitä taustaa vasten illan ottelu on molemmille erittäin tärkeä. Kärpät on kahdeksantena ja Ässät seitsemäntenä. Joukkueiden välinen ero on kuusi pistettä.

 

Kärppien kokoonpano:

Maalivahdit: Jussi Rynnäs ja (Sami Aittokallio).

I viisikko: Jesse Saarinen – Mika Pyörälä – John Albert, Shaun Heshka – Taneli Siikaluoma.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen, Mikko Niemelä – Jani Hakanpää.

III viisikko: Toni Kähkönen – Aku Kestilä – Mikko Lehtonen, Ilkka Mikkola – Aleksi Mäkelä.

IV ketju: Jari Sailio – Miska Humaloja – Sami Anttila.

13. hyökkääjä: Jesse Koskenkorva.