Peliraportti TPS–Sport 1–2 rl

TPS–Sport 1–2 rl

1. erä: Jo torstai-iltapäivällä Raumalle saapunut Sport ei kärsinyt aamu-unisuudesta. Vaasalaiset tulivat Pitsiturnauksen avauspeliin ryminällä. TPS ei jäänyt vauhdinpidossa jälkeen, mutta vartin mittaisen minierän ainokaisen iski Sportin Ari Gröndahl. Veto ylivoimalla yllätti TPS-vahti Karolus Kaarlehdon. Osuman pohjustivat Sami Blomqvist ja Tommi Tikka.

2. erä: Jälkimmäistä erä oli kääntynyt loppusuoralle, kun Miro Keskitalon siniviivaveto painui Rasmus Rinteen taakse räpyläpuolelta. Tasoitusosuman syöttäjiksi merkittiin Markus Kojo ja tuore ruotsalaisvahvistus Erik Thorell. Myös turkulaisten Pitsiturnauksen avausmaali syntyi yv:llä.

TPS loihti erän loppuun vielä pari mainiota maalintekopaikkaa, mutta ex-Lukkovahti Rinne oli patjoineen kuin muuri.

Ratkaisu: Sport korjasi voiton rankkarikisassa, kun nuorten maajoukkuepakki Robin Salo veivasi kiekon Kaarlehdon taakse näyttävällä harhautuksella. Sitä ennen TPS:n yrittäjä Erik Thorell haki aukkoa längistä, mutta laukoi jäätä pitkin Rinteen isoon lapaan.

OHO: Äijänsuon joustokaukalon pleksit olivat huurussa jo aamun avauskamppailussa. Se herätti alariveillä istuneet pohdiskelemaan, millainen usva kaukaloon päivän mittaan kehittyy.