Peliraportti Sport–HIFK 0-1


Sport–HIFK 0–1 (0–0, 0–1)

1. erä: Jos mittarina käytetään viime liigakauden meriittejä, Pitsiturnauksen kovin joukkue nähtiin kaukalossa aamupäivän kolmannessa kamppailussa. SM-kakkonen HIFK tuli Raumalle nimekkäällä ryhmällä.
Tuoreista hankinnoista Niklas Bäckström vartioi stadilaisten maalia heti avauskamppailussa ja oli työmaallaan itse varmuus.

Sportille ei jäänyt aamun TPS-matsin jälkeen kuin yhden verran aikaa kuivatella hanskoja. Pelitapahtumien perusteella tiiviistä pelitahdista ei ollut vaasalaisille sen enempää etua kuin haittaakaan.

2. erä: Saku Salmela viimeisteli minipelin ensimmäisen maalin Juuso Puustisen ja Roope Hintzin esityöstä. Yksi ottelun näkyvimmistä hahmoista oli IFK:n Micke-Max Åsten, joka oli yleensä toisena osapuolena, kun kaukalossa kolisi. Toisessa erässä Åsten sai Tommi Tikan kovan laukauksen kroppaansa, pudisteli hetken jäähileitä housuistaan ja jatkoi kamppailemista kuin ei olisi tälliä saanutkaan.

Ratkaisu: Niin kuin usein, Pitsiturnauksen lyhyissä otteluissa yksi maali riittää voittoon. Ilveksen takalinjoilta siirtyneen Salmelan osuma jäi ratkaisuksi. Liukasliikkeisen puolustajan ensimmäinen esiintyminen HIFK:ssa oli lupauksia herättävä. HIFK loi maalin lisäksi muutaman muun maukkaan tekopaikan eli ansaitsi niukan voittonsa.

Voittolaukaukset: Varmuuden vuoksi vedetyt rankkarit korjasi nimiinsä HIFK. Robert Leino nosti kiekon hallitusti verkkoon. Avauspelissä onnistunut Sportin Robin Salo suti nyt kiekon Bäckströmin suojuksiin.

OHO: TPS:n tavoin HIFK antoi suurimmalle tähdelleen lepovuoron. Juhamatti Aaltosta ei nähty vielä tositoimissa.