Pelicansin turkoosia nähdään tulevaisuudessa myös salibandykentillä

Pelicansin turkoosi värimaailma näkyy jatkossa myös salibandykatsomoissa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lahden Pelicans on jatkossa myös salibandyseura. Pelicans ja Päijät-Hämeen Salibandyseura ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ansiosta PHSB on tulevaisuudessa osa Pelicansia.

Salibandyjoukkueiden nimi sekä logo muuttuvat yhteneviksi tähän asti jääkiekon erikoisseurana toimineen Lahden Pelicansin kanssa. Muutos astuu voimaan vaiheittain tämän kauden jälkeen.

Pelicans ei ole säbäkuvioidensa kanssa ensimmäisenä SM-liigaseurana lähdössä matalampien laitojen lajiin. Lätkän liigaseuroista salibandya on mahdollisuus pelata myös HIFK:ssa, TPS:ssä ja Ilveksessä.

PHSB jatkaa toimintaansa itsenäisenä ry:nä, jolla on oma hallitus ja päätäntävalta, mutta ulospäin seura tulee jatkossa näyttäytymään Pelicansina. Ensimmäisenä muutos näkyy PHSB:n nettisivuilla, joiden värimaailma muuttuu Pelicansin tunnusvärinä tunnettuun turkoosiin.

Yhteistyön taustalla on molempien osapuolien halu parantaa päijäthämäläisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä syventää lajien välistä yhteistyötä. Pelicansin tiedotteen mukaan valtakunnallisesti tunnettu brändi kiinnostaa pelaajia, vastustajia, yleisöä, valmentajia ja yhteistyökumppaneita.

– Yhteistyöllä on monta eri kulmaa, jotka kaikki palvelevat niin seuraa kuin harrastajia. Yhdessä pystymme luomaan mahdollisuuden harrastaa kahta lajia, pääsemme tekemään valmennuksellista yhteistyötä sekä toteuttamaan yhdessä leirejä ja tapahtumia, PHSB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen kommentoi.

– Meillä on selkeä synergia, mistä molemmat osapuolet ja ennen kaikkea lopulta juniorit sekä tulevaisuuden huippupelaajat hyötyvät. Yhteistyön kautta Pelicans-yhteisö kasvaa käsittämään yli 2000 junioria ja meistä tulee entistä merkittävämpi vaikuttaja päijäthämäläisessä junioriurheilussa, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kertoo.

– Suunnitelmissa on myös pyrkiä vaikuttamaan, että Lahteen rakennettaisiin useita eri lajeja palveleva harjoituskeskus, Kolu sanoo.

PSHB:n edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä kakkosdivisioonassa.