Pelicansin tuore NHL-värväys ei pelaa vielä – Tampere Cupissa silti rutkasti uusia kasvoja

SM-liigassa aiemmin nähty Borna Rendulic sonnustautuu alkavalla kaudella Pelicansin turkooseihin väreihin. Lahtelaisseura tiedotti solmineensa yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen 25-vuotiaan kroatialaishyökkääjän kanssa.

Rendulicia ei nähdä vielä viikonlopun Tampere Cupissa, vaan hyökkääjä liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina.

Rendulic on suomalaisille jääkiekkoseuraajille tuttu, sillä mies siirtyi kiekkoilemaan Suomeen jo juniori-ikäisenä. Kroaatin ensikosketus Suomen kaukaloihin tuli Etelä-Pohjanmaalla. Zagrebista kotoisin oleva teinipoika pelasi avauskautensa S-Kiekon C-junioreissa ikäluokan I -ja II-divisioonatasoilla. Lakeuksilta matka jatkui Poriin. Rendulic on edustanut Liigassa Ässien lisäksi myös HPK:ta ja pistäytynyt myös Mestiksen SaPKossa ja Peliitoissa.

Edelliset kolme kautta Rendulic on viettänyt Pohjois-Amerikassa pelaten pääsääntöisesti AHL:n puolella. NHL-otteluita miehellä on vyöllään 15. Viime kaudella Rendulic edusti Vancouverin organisaatiota.

Ottelumäärä maailman kovimmassa kiekkoliigssa noudatti laskevaa trendiä: tulokaskaudella otteluja "ylhäällä" kertyi 11, kahdella seuraavalla enää kolme ja viime vuonna vain yksi. 

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kiitteli Rendulicin kokoa, kätisyyttä, laukausta ja maaliahneutta.

– Tuo meille erikoisosaamista maalintekoon. Miehellä on kokemusta Suomesta sekä Liigasta ja istuu niin persoonan kuin ikänsä puolesta hyvin meidän ryhmään. Hyökkäysosastomme näyttää nyt todella hyvältä ja valmiilta, Matikainen luonnehti uutta suojattiaan.

Pelicansin riveissä nähdään perjantaina yksi uusi tuttavuus, kun torstaina try out -sopimuksen tehnyt Vadim Pereskokov on kokoonpanossa. Venäläinen hyökkää nelosketjun keskellä.

Lahtelaisten ykkösketjun HIFK:ta vastaan muodostavat kaksi Mustosta, joista toinen (Aleksi) on tamperelaisyleisölle tuttu Ilveksestä. Sama yhteys tupsukorviin on myös trion kolmannella lenkillä Antti Tyrväisellä, jonka työt Ilveksessä päättyivät kaudella 2015–16 kovan kohun saattelemina. 

HIFK luisteluttaa Hakametsän jäälle miehistön, jossa tuore maalivahvivärväys Atte Engren on luukkuvahtina. Torjuntavuorossa on Niklas Bäckström. Ykkösketjussa ensiesiintymisensä tekee TPS:stä tullut Erik Thorell, joka saa viereensä maanmiehensä Patrik Carlssonin ja Joonas Raskin.

Pelicansista tullut Antti Tyrväinen hyökkää viime kauden seuraansa vastaan kakkosketjun sentterinä. NHL-lupaus Miro Heiskanen luutii stadilaisten ykkösparissa Teemu Laakson rinnalla.